DÜNYA DALIŞ REKORTMENİ ŞAHİKA ERCÜMEN SAMSUN'DA 19 MAYIS'IN 100. YILI İÇİN DALIŞI YAPTI

Samsun'a gelen dünya dalış rekortmeni Şahika Ercümen, 19 Mayıs'ın 100. yılı nedeni ile Karadeniz'e dalış yaparak deniz altında Atatürk ve Türk Bayrağı açtı.
19 Mayıs 2019 Pazar 15:06 GÜNCEL
Samsun'da gerçekleşen 19 Mayıs 1919'un 100. yılı kutlamalarına katılan dünya dalış rekortmeni Şahika Ercümen, Karadeniz'in 100 metre altına dalış yaparak Atatürk ve silah arkadaşlarını andı.
Dünya dalış rekortmeni Şahika Ercümen, Samsun Valiliği’nin koordinasyonunda hazırlanan “Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları’nın Samsun’a çıkışının 100. Yıl Kutlama Projesi” kapsamında Samsun’da 100 metre saygı dalışı gerçekleştirdi.

Samsun Tütün İskelesinde gerçekleşen dalışının sualtı görüntüleri, kutlamaların yapıldığı tören alanından eş zamanlı olarak izlendi.
19 Mayıs'ın 100. yılında yapılan dalışın ardından gerçekleştirdiği konuşmada Şahika Ercümen, Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basarak ‘kurtuluş’ yolunu açtığı yerde, 100 yıl sonra aynı tarihte, 100. yıl saygı dalışını gerçekleştirmekten ve bu programın bir parçası olmaktan büyük gurur duyduğunu belirtti.
YORUM EKLE
Lütfen Dikkat Lütfen Dikkat: Bu sitedeki içeriklere yapılan yorum ve düşünceler tamamıyla yorum sahiplerine aittir. Küfür, hakaret, ırkçılık, siyasi, spam, ticari reklam vb. içerikli yorumlar yayınlanmaz, bu yorumları yapan kişiler sistem tarafından yasaklanır.