10 Aralık 2018 Pazartesi

ERDOĞAN TOK, MESLEKİ EĞİTİM MUTFAĞIMDAN GEÇİYOR KURSUNDA LAHMACUN PİŞİRDİ

Erdoğan Tok, Mesleki Eğitim Mutfağımdan Geçiyor kursunda lahmacun pişirdi

Samsun'un İlkadım İlçe Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Mesleki Eğitim Mutfağımdan Geçiyor(MEMGE) kursuna yaptığı ziyarette fırına hamur atarak lahmacun pişirdi.

23 Kasım 2017 Perşembe 16:12 GÜNCEL

Samsun'un İlkadım İlçe Belediye Başkanı Erdoğan Tok, MEMGE Aşçılık okulu ziyaretinde fırın tezgahının önüne geçerek lahmacun pişirdi.


Samsun'un İlkadım İlçe Belediyesi ve Samsun Lokantacılar Tatlıcalar Pastacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliği ile açılan MEMGE(Mesleki Eğitim Mutfağımdan Geçiyor) aşçılık okulunda uygulamalı eğitime katılan İlkadım Belediyesi Başkanı Erdoğan Tok, kursiyerler tarafından pişirilmek üzere hazırlanan lahmacunları fırına sürdü. Usta aşçılara taş çıkartırcasına hamur teknesinde hazırlanan lahmacunu başarılı bir hamle ile kürekle fırına veren Başkan Tok’a yapılan ‘mahir usta’ yakıştırması tebessüm ettirdi. 

USTA AŞÇILARA TAŞ ÇIKARTIYORLAR

İlkadım Belediyesi ve Samsun Lokantacılar Tatlıcılar, Pastacılar, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ortaklığında, İŞKUR, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği işbirliği (ESOB)yürütülen MEMGE Aşçılık Okulu’nda eğitim gören kursiyerlerin elinden çıkan yemekler usta aşçılara taş çıkartıyor.

LAHMACUN VE ÇİĞ KÖFTE YAPMAYI ÖĞRENİYORLAR

Deneyimli usta aşçıların eğitim verdiği aşçılık okulunda  eğitim gören kursiyerler Türk ve Osmanlı mutfağını da öğrenerek  lezzetli yemekler yapıyor.  Çeşitliliği ve zenginliğiyle Dünya mutfağında da  önemli bir yere sahip olan Türk ve Osmanlı mutfağındaki yemekler hakkında eğitimler alan kursiyerler, Anadolu’nun yöresel tatlarından olan lahmacun ve çiğ köfte yapma konusunda hünerlerini sergiledi. 



LAHMACUN PİŞİRDİ…

MEMGE kursu öğrencileri ziyaret eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, kursiyerlerin maharetli ellerinden çıkan lahmacun hamurunu pişmesi için kürekle fırına sürdü. Kürek üzerinde pişirilmek üzere gayet başarılı bir hamle ile fırına süren Başkan Tok’a  esprili bir şekilde ‘usta aşçı’ yakıştırması gülüşmelere sebep oldu.
 


ERDOĞAN TOK “MEMGE ADETA FAKÜLTE GİBİ…” 

Aşçılık okulunun  fakülte hüviyetine sahip bir eğitim merkezi olduğuna vurgu yapan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “ Adeta aşçılık fakültesi gibi hizmet veren MEMGE aşçılık okulunun Samsun’da  aşçı, pastacı, pideci ve garson yetiştiren kimliğe sahip olduğunu ifade etti. İstihdama yönelik bir proje olarak nitelikli  elemanların yetiştirilmesi noktasında faydalı bir kurum olan MEMGE aşçılık okuluna çok önemsediğini söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “ Belediye olarak gençlerimizin istihdam edilmelerine yönelik projelere çok önem veriyoruz. Geçtiğimiz yıl MEMGE projesi ile güzel bir ortamda gerçekleştirdiğimiz eğitimler ulusal çapta büyük bir başarı getirdi. Bu başarıyı devam ettirerek hizmet sektöründe görev alacak seçkin elemanlar yetiştirmek için gayret gösteriyoruz.” diye konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

SONRAKİ HABER

Samsun'da TÜYAP 2'inci Gıda Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı

Samsun'da TÜYAP 2'inci Gıda Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı