İLKADIM BELEDİYESİ BAŞKAN YARDIMCISI 657'Yİ İHLAL ETTİ MHP'NİN TÖRENİNDE YER ALDI

Samsun'da 657'ye tabi olan İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Önder'in MHP Tekkeköy İlçe Başkanlığı atama töreninde siyasi aktivite de bulunması şaşkınlık yarattı.
15 Eylül 2019 Pazar 20:42 GÜNCEL
Samsun'da İYİ Partili İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ın başkan yardımcılığını yapan Ahmet Önder'in 657 devlet Memurları Kanununu ihlal ederek MHP'nin Tekkeköy ilçe Başkanlığı atama töreninde yer aldığı ortaya çıktı.
31 Mart yerel seçimleri öncesi Cumhur İttifakı saflarında yer alan ancak seçimler sonrası İYi Partili Necattin Demirtaş'ın başkan olduğu
İlkadım Belediyesinde, başkan yardımcılığı görevine getirilen Ahmet Önder, önceki gün yapılan MHP Tekkeköy İlçe Başkanlığı atama töreninde yer aldı.

MHP'den Tekkeköy Belediye Başkan aday adayı da olduğu bilinen İlkadım Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet önder'in 657'ye tabi bir memur olmasına rağmen MHP Tekkeköy İlçe Başkanlığı atama törenine katılıp bozkurt selamı veren partililerle birlikte aynı karede yer alması şaşkınlık yarattı. Öte yandan Ahmet Önder'in belediyede başkan yardımcısı olmadığı öğrenildi.
657 Devlet Memurları Kanunu ne diyor
Madde 7 - Devlet memurları siyasi partiye üye olamazlar, herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamazlar; görevlerini yerine getirirlerken dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din ve mezhep gibi ayırım yapamazlar; hiçbir şekilde siyasi ve ideolojik amaçlı beyanda ve eylemde bulunamazlar ve bu eylemlere katılamazlar."
YORUM EKLE
Lütfen Dikkat Lütfen Dikkat: Bu sitedeki içeriklere yapılan yorum ve düşünceler tamamıyla yorum sahiplerine aittir. Küfür, hakaret, ırkçılık, siyasi, spam, ticari reklam vb. içerikli yorumlar yayınlanmaz, bu yorumları yapan kişiler sistem tarafından yasaklanır.
YORUMLAR
- Toplam 1 Yorum
memur ilkbld
19 Eylül 2019 Perşembe 11:22Bu vatandaş chp döneminde özel kalem md MHP döneminde müdür mhpnin bbşk adayı şimdi zillet ittifakında bşk yrd. Dönek Taklacı yı tek akp kabul etmemiş