Samsun'un Alaçam ilçesi doğumlu olan Barbaros Yoloğlu, Master Chef yarışmasında jüriye sunduğu Samsun Mantısı yemeği ile beğeni topladı.
TV8'de yayınlanan Master Chef yarışmasında yaptığı Samsun Mantısı ile Samsun'un tanıtımını da yapılan Barbaros Yoloğlu, jürinin "Senin mantı nereli" sorusuna ise "Samsun" yanıtını verdi.
Yarışmada yaptığı Samsun Mantısı ile tüm dikkatleri çeken Barbaros Yoloğlu, yaptığı bu yemek ile Master Chef'de en güzel mantıyı yaparak kaptan seçildi. Master Chef yarışmasının jüri üyesi Mehmet Yalçınkaya, yarışmada Barbaros Yoloğlu'na "Bu mantı Samsun'a da gidip anlatırsan Samsun Mantısı olarak harika satar. Şehre mantı kazandırmış olursun. Bence sen programdan sonra git bunu Samsun'da bir kaç yerde yap" dedi.
BARBAROS YOLOĞLU'NUN SAMSUN MANTISI NASIL YAPILIR
Unu ve tuzu kaseye alıp ortasına çukur yapın.
Önce yumurtaları çukura kırıp karıştırın.
Ardından azar azar suyu da ekleyerek kıvamlı bir hamur elde edin.
Hamuru yarım saat kadar dinlendirin.
Bu esnada soğanı rendeleyin.
Kıyma, tuz ve karabiberle karıştırıp hafifçe yoğurun.
Dinlenen hamuru 5 parçaya ayırıp unladığınız tezgahta açın.
Hamurdan büyük kareler kesip ortalarına kıymalı harçtan koyun.
Kestiğiniz kareleri çok muntazam olmayan keseler halinde toparlayıp yağladığınız fırın tepsisine dizin.
Fırını 180 derecede ısıttıktan sonra mantıları üstleri kızarana kadar fırınlayın.
Fırından çıkarır çıkarmaz mantıların dibine ılık tavuk suyunu dökün.
Mantıların alt kısımları suyu çekmeli ancak üstleri kıtır kalmalı.
Tavuk suyunu çeken mantıları tabaklara bölüştürün.