SAMSUN'DA İÇME SUYU İÇİN İKİ KARDEŞ GÖÇÜKTE ÖLDÜ! SASKİ'NİN KUSURU VAR MI?

Samsun'un Vezirköprü ilçesine bağlı Halibaba mahallesinde evlerine içme suyu hattı çekmek isterken açtıkları kanalda göçük altında kalarak can veren iki kardeşin acı ölümünde SASKİ'nin hizmeti götürememe konusunda bir kusuru var mı?
25 Ağustos 2020 Salı 12:39 GÜNCEL
Samsun'da geçmiş yıllarda kırsal bölgelerde yaşanan içme suyu sorunun çözüldüğü açıklanmış olsa da, Vezirköprü ilçesinde su için, kanal açan iki kardeşin göçük altında kalarak yaşamını yitirmesi, bu sorunun giderilmediğini acı bir olayla gözler önüne serdi.
Samsun'un Vezirköprü ilçesine bağlı Halibaba mahallesinde geçtiğimiz günlerde 23 yaşındaki Hayati Ak ve 21 yaşındaki Kenan Ak, evlerine içme suyu hattı çekmek için açtırdıkları kanalda göçük altında kalarak can verdi. Evlerinde içme suyu ihtiyacı olmamış olsa, kanal açma gereği duymayacak olan iki kardeş belkide ilgili kurumların bu hizmeti kendilerine sunmaması nedeniyle harekete geçerek, evlerine içme suyu hattı çekmek istedi. Acı olay tüm basına yansıdı ancak biz olayı farklı bir boyuttan irdelemek istedik.
Samsun'da kırsal bölgelere içme suyu hatlarını yapmakla yetkili kurum SASKİ'den Vezirköprü ilçesinde yaşanan bu acı olay ilgili herhangi bir açıklama gelmezken, açtıkları su kanalında göçük altında kalarak can veren iki kardeşin cenazeleri toprağa verildi.
Samsun'a bağlı bir çok ilçede özellikle kırsal mahallelerde içme suyu sorunları yaşanıyor. İçme suyu sorunlarını yıllardır dile getiren vatandaşların büyük bir bölümü ise bu sorunlarına çözüm bulabilmiş değil. Bu nedenle vatandaşlar yakınlarında ki temiz içme suyu kaynaklarından evlerine kendi imkanları ile hat çekmek için kanal açmak zorunda kalıyor. Vezirköprü ilçesinde iki kardeşin göçük altında kalarak hayatlarını kaybetme nedeni de, evlerine içme suyu hattı çekmek için kanal açmaları oldu. SASKİ'nin söz konusu iki kardeşin ölümü ile ilgili hizmeti götürememe ile ilgili kanunen bir kusuru var mı yok mu bilemiyoruz. Samsun SASKİ'nin bu konuda bir açıklama yapmasını ve acı olayın yaşandığı Halibaba mahallesinde su sorunu var mı yok mu kamuoyunu aydınlatmasını bekliyoruz.
YORUM EKLE
Lütfen Dikkat Lütfen Dikkat: Bu sitedeki içeriklere yapılan yorum ve düşünceler tamamıyla yorum sahiplerine aittir. Küfür, hakaret, ırkçılık, siyasi, spam, ticari reklam vb. içerikli yorumlar yayınlanmaz, bu yorumları yapan kişiler sistem tarafından yasaklanır.