Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Ramazan ayında gıda kontrollerini sıklaştırdı. Samsun'da Ramazan pidesi, tatlı ve ekmek gibi gıdaların yapıldığı fırın ve pastahaneler, Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personelleri tarafından denetleniyor.
Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nail Kırmacı, Ramazan ayında yapılan denetimlerle ilgili bilgide "Vatandaşlarımızın sağlıklı gıda tüketmesi ve Ramazan ayını huzurlu bir şekilde geçirebilmesi için Müdürlüğümüz gıda kontrol görevlileri tarafından tüm gıda işletmelerinde olduğu gibi pide ve ekmek çeşitleri üretimi yapan fırınların denetimlerine de hız verilmiştir. Samsun İl genelinde ekmek ve ekmek çeşitleri üretimi yapan işletmelerde müdürlüğümüz gıda kontrol görevlileri tarafından Ramazan ayı içerisinde 244 denetim yapılmıştır. İşletmelerin alması gereken belge, işyerinin asgari teknik ve hijyenik şartları, üretim şartları, ürünlerin vasıfları, etiket bilgileri, saklama koşulları, gerekli hallerde numune alınması doğrultusunda kontroller devam etmektedir. Ramazan ayı sonuna kadar denetimler etkin bir şekilde devam edecektir" dedi.