Samsun'da Parktek firmasının sözleşmesi sona ererken, firmanın çalışanları ise işsiz kaldı. Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Demir, yeni parklanma uygulamasını hayata geçireceklerini açıkladı.
Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Demir, sözleşmesi sona eren Parktek firması ve hayata geçirilecek yeni PARKOMAT uygulaması hakkında bilgi verdi. Mustafa Demir, Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında yaptığı açıklamada şunları dile getirdi.
"Parktek konusunda firmanın belediyemiz ile sözleşmesi bitti. Yaptığımız inceleme neticesinde sistemin optimum olmadığı, işletmesinde ciddi sıkıntılar yaşandığını gördük. Ama bizim başka bir çalışmamız var. Çiftlik caddesinde bizim işlettiğimiz kısım hariç, tamamı uygulamadan kaldırıldı. Akıllı şehir uygulamaları kapsamında 100. Yıl Bulvarı, Atatürk Bulvarı, İsmet İnönü Bulvarı, Çağaloğlu ve diğer lokal caddelerde çalışmalarımız var. Parklanma konusunda da bununla entegre bir çalışma yapıyoruz. ASELSAN ile yapacağımız çalışma ile belli yerlerdeki parklanmaları düzenleyeceğiz. Ama bugünkü sistemle işletilmeyecek. Parktek makinelerini kaldırıp depoya alıyoruz. Firma çalışanlarını belediye bünyesine alacağımızla ilgili bir ifademiz olmadı. Bu zaten mümkün değil. Bizim şuan personel alımı noktasında ihtiyaç olmadıkça asla alım yapmıyoruz. Firma çalışanlarının mağdur olmaması için istihdam büromuza talimat verdim. Onlara iş bulma noktasında yardımcı olacağız.”