Samsun'da Çarşamba İlçe Belediyesi Zabıta ekipleri fırınları denetleyerek gramaj ve hijyen incelemesi yaptı. Yapılan denetimde gramajı düşük ekmeklere el konulurken, yönetmeliklere uymayana fırınlara cezai işlem yapıldı.
Çarşamba Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile Çarşamba İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, ilçede hizmet gösteren fırınlar denetleyerek gramaj ve hijyen konusunda kontrol yaptı.
Denetimler devam edecek
Çarşamba Belediyesi ekiplerince ilçede denetimler devam ediyor. Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan, halk sağlığını hiçe sayarak tarihi geçmiş ürün satan ve ekmekte hijyen kurallarına dikkat etmeyerek ekmek gramajında eksiklik olan fırın, bakkal, market gibi işletmeler denetlenerek, gerekli kurallara uymayanlara cezai işlem uygulanıyor.
Çarşamba Belediyesi Zabıta Müdürlüğünden yapılan açıklamada denetimlerin devam edeceği belirtilerek, "Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz ile birlikte Çarşamba İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, ilçemizde faaliyet gösteren ekmek fırınlarına denetim ve kontroller gerçekleştirdi. Yapılan denetimlerde ekmek gramajı ve hijyen kontrolleri yapılmış, düşük gramajlı ekmeklere, ekiplerimiz tarafından el konularak işletmelere cezai işlem uygulanmıştır. İlçemizde denetimlerimize devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.
Fırıncılar Odası ne yapıyor acaba bu tip durumlarda.Odanın görevi sadece üzgünüz maliyetler kurtarmıyor;zam yapmak mecburiyetindeyiz haricinde medya da yasal ve etik kurallara uymayan üyelerimize oda olarak şu işlemleri vs...yaptık şeklinde açıklamalar da bekliyoruz.