Samsun Yurt Savunma
HaberlerSamsun Haber

Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti'nden açıklama! Tasarruf tedbirleri darbe vurdu

Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı sebebiyle yaptığı açıklamada, "Tasarruf tedbirleri yerel basına darbe vurdu" dedi.

Samsun Kent Haber
1 dk okuma
Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti'nden açıklama! Tasarruf tedbirleri darbe vurdu

Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı ile ilgili açıklamasında yerel basının tasarruf tedbirinin yerel basın için mali ambargoya dönüştüğünü söyledi.

Samsun'da yerel basının uygulanan tasarruf tedbirleri nedeniyle zor durumda kaldığını belirten 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çakır, şunları dile getirdi:
"Türkiye'nin dört bir yanında var olma mücadelesi içerisinde olan medya kuruluşları, son olarak, kamuda tasarruf tedbirleri nedeniyle de ağır bir darbe almıştır. Uygulanan tasarruf tedbirleri kamu ilanlarını da neredeyse sıfıra indirmiştir. Kamu kurumları tarafından yerel gazete abonelikleri bile iptal edilmektedir. Oysa, sağlıklı bir medyaya sahip olmak için gazetecilerin ve gazete işletmelerinin ekonomik bağımsızlığı kaçınılmazdır. Sosyal medyanın kıskacı yetmezmiş gibi devletin tasarruf tedbirleri adı altında medyaya ve özellikle yerel basına mali ambargoya dönüşen uygulama yerine mali desteğini arttırması ortak beklentimizdir. Çünkü, Gazetecilik, demokrasinin nefesidir, akciğeridir."

Kaynak: Samsun Kent Haber

Yorumlar (4)

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.
B
Basın Mensubu

Basının içindeki pislikler temizlenmediği sürece hiç bir sey olmaz insanlar basın mensuplarına şantajcı, para koparmaya çalışan a***lar olarak görüyor. Bunlar düzelmediği sürece hiç bir şey olmaz.

Yanıtla
Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.
g
gerçekler

bir ihale ilanı için internet haber sitesi ve gazete diye mecbur koşularak 60-70 bin TL. alırken hiç sesiniz çıkmıyordu

Yanıtla
Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.
G
Gariban mehmet

Ne demek bu kardeş, garibanı, emeklisi, memuru, işçisi verecek.... vergilerden medyaya, gazetecilere, vs paralar akitilacak, öyle mi.... eğer dediğin gibi ise, cidden tasarruf ediliyormuş..... aferin..... durmak yok, tasarrufa devam.....

Yanıtla
Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.
G
Gariban dostu

Gariban mehmet o saydığın kesintiler TRT'ye veriliyor. Yerel basının durumu ile senin anlattığın konu farklı konular ve yerel basına emeklilerden vatandaştan kesilen vergiler verilmemektedir. Önce bilgi sahibi olalım sonra fikir sahibi.