Samsun Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Ufuk Gürbüz, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi siyasileri engellilere yönelik proje konusunda uyardı.
Samsun Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Ufuk Gürbüz, Samsun nüfusunun yüzde 10'unun engellilerden oluştuduğunu hatırlatarak, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde engelliler için projesi olanlara destek vereceklerini kaydetti.Gürbüz yaptığı açıklamada "Yeni yılın en önemli olayı hiç kuşkusuz 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler. Büyükşehirlerimizi, illerimizi, ilçelerimizi yerelde yönetecek belediye başkanlarımızı ve meclis üyelerimizi belirleyeceğiz. Samsun nüfusunun yüzde 10'unu oluşturan engelliler olarak bu görevlere talip olacak siyasilerimizin engellilere yönelik projeleri bizleri son derece ilgilendiriyor" dedi.
ASFALT, KALDIRIM ZATEN ASLİ GÖREVLERİ"Siyasi partiler adaylarını belirlerken oy potansiyeli olarak engellileri de hesaba katmalıdırlar" diyen Ufuk Gürbüz, şunları dile getirdi:"Bu seçimde engelli sorunlarının daha çok öne çıkartarak bu konuda siyasi parti ve adaylarını daha fazla kanalize edeceğiz. Biz engellileri hesaba katmayan siyasileri artık biz de hesaba katmayacağız. Asfalt, kaldırım, temizlik, yol gibi projeler zaten yapmak zorunda oldukları asli görev. Oysa sosyal projeler modern kent biliminin olmazsa olmazıdır."












GÖRME ENGELLİ % 70 MADDİ DURUM ENGELLİ KALAN % 20 PATRONLARDA VİCDAN ENGELLİ MALESEF :)