Samsun bundan 18 yıl önce bu dev yatırımı konuşuyordu?
Samsun bundan 18 yıl önce hangi yatırımı konuşuyordu? Samsun'da 18 yıl önce konuşulan ve gündem olan işte o dev yatırım.


Samsun'da geçmiş yıllarda bir çok yatırım gündem oldu ama hiç birisi gerçekleşmedi. İşte onlardan bir tanesi
Samsun'da geçmiş yıllarda hipodrom ve tersane projeleri gündem olurken, bu yatırımlardan en önemlisi ise Samsun-Ceyhan Petrol Boru hattı nedeniyle Samsun Rafinerisi Projesi oldu.Samsun, bundan tam 18 yıl önce Samsun Rafinerisini tam da bu aylarda konuşuyor, bu yatırımın Samsun'a kazandırılması ile ilgili çalışmalar yapılıyordu. Samsun'da 2006 yılının Eylül, Ekim ve Kasım aylarında kentin gündemi Rafineri Projesiydi. Bir firmada Samsun'a gelerek o yıllarda rafineri yatırımı ile ilgili uygun yer tespiti ile ilgili çalışma yapmıştı. DÖNEMİN TSO BAŞKANI AÇIKLAMIŞTIDönemin Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı merhum Adnan Sakoğlu, 2006 yılının Eylül ayında yaptığı açıklamada, 4 ayrı firmanın Samsun'da rafineri kurmak istediğini açıklamıştı.
Kaynak:SamsunKentHaber.com.tr
İlgili Haberler
Yorumlar (5)
Hükümetimiz Türkiye deki yapılacak yatırımları artık bir kaç şehirde değil ülke geneline yaymalı, bu bir stratejik düşüncedir, televizyonlarda uzmanları dinliyoruz ve neredeyse hepsi aynı fikirleri paylaşıyor ülke geneline yaymak, bu yatırımlar yapılırken öncelikli düşünce ulaştırma ile ilgili Samsun bu konuda çok şanslı bir il, hava, kara, deniz ve demir yolları bakımından oldukça avantajlı, Samsun idarecileri, siyaset adamları, sanayici ve iş adamlarımız bu konuda ortak çalışma yaparak yeni yatırımcıları Samsuna çekmek için girişimlerde bulunmalı ve bulunuyorlar da, Valimiz, Kaymakamlarımız ve Belediye Başkanlarımız her türlü alt yapı çalışmalarını yapıyorlar, iş sadece Yatırımcının ikna olmasına kalıyor, inşallah kısa zamanda bahsedilen yatırımlar şehrimize gelirde diğer yatırımcılarda rağbet heveslenir, biz umutla ve hevesle yapılacak ve gelecek yatırımları şehrimize bekliyoruz.
Yanıtla
Asıl geçmişte gündemde olan Tersane yapılması idi. Son seçim hariç ondan evvelki seçimlerde Tekeköy se büyük bir tersane yapılacaktı. Yüzlerce genç işe alınacağız diye Tekeköyde kurs açtılar. Sonuç boş çıktı.
Yanıtla
Merabalar o z amanlarda herkes kendi ne calisiyordu.Tek sorunları hükümeti nasil AL aşağı ederiz .Bu MILLETI düşünen yok .Allaha EMANET OLUNUZ SELÂM
Yanıtla
Umarım aynı şey Chery otomobil fabrikası için de olmaz. Hayallerimiz kursağımızda kalmaz umarım.
Yanıtla
değişen birşey yok.sımdı de bır suru proje sonuc 0



