Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Cumhuriyet Meydanı Kentsel Dönüşüm projesine 3. İdare Mahkemesi'nden de yürütmeyi durdurma kararı gelirken, İYİ Parti Meclis üyesi Dr. Ayhan Ayvaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Büyükşehir Belediyesi'ni eleştirdi.
Samsun 3. İdare Mahkemesi, Cumhuriyet Meydanı Kentsel Dönüşüm projesi içinde yer alan BESTAŞ İş Hanı ile ilgili verdiği son kararda, söz konusu projenin hukuki dayanağının olmadığını gerekçe göstererek yürütmeyi durdurma kararı verdi. İYİ Parti Grup Başkanvekili Ayhan Ayvaz ise konuyla ilgili Samsun Kent Haber'e yaptığı açıklamada, "Şaşırdık mı, tabi ki hayır" dedi.
HUKUK TANIMAZ DAVRANIŞLAR
Samsun Büyükşehir Beledeyesi'nin Cumphuriyet Meydanı Kentsel Dönüşüm projesine Danıştay ile birlikte 2. İdare Mahkemesi ve son olarakta 3. İdare Mahkemesi'nden yürütmeyi durdurma kararı çıktığını hatırlatan Dr. Ayhan Ayvaz, açıklamasında şunları dile getirdi:
"Mahkemelerin vermiş olduğu yürütmeyi durdurma kararlarına şaşırmadık. Biz Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nde defalarca hukukun üstünlüğüne vurgu yaparak, devam eden yargı süreçlerinin sonuçlanmasının beklenilmesi gerektiğini söyledik. Ancak hukuk tanımaz bir şekilde hukuki alt yapısı olmadan uygulanmak istenen projeleri yine yargı durdurmuştur. Büyükşehir Belediyesi'nin bu hukuk tanımaz davranışlarından ne zaman vazgeçeceğini, mahkeme kararlarına ne zaman uyacağını Samsun halkı gibi bizlerde merak etmekteyiz. Cumhuriyet Meydanında da acaba mahkeme kararına uyacaklar mı? Şehrimizde başlamış olup, kentin faydasına olan işler yarım bırakılırken, yargının dur dediği işlerde karara uymama ısrarına bir türlü anlam verememekteyiz."
Kaynak:SamsunKentHaber.com.tr












