Samsun'da belediye tarafından yapılan Subaşı, Çiftlik ve Gazi Mekanik Otoparkları ihale ile Çorum merkezli Ekmekçioğulları Grubuna bağlı Parturk firmasına kiraya verildi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi eski başkanı merhum Mustafa Demir döneminde yapımına başlanan Subaşı, Çiftlik ve Gazi Mekanik Otoparkları geçtiğimiz aylarda belediye tarafından hizmete alınmıştı. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin kent merkezinde bulunan Subaşı, Çiftlik ve Gazi Mekanik Otoparkları ile ilgili kiralama ihalesini ise İstanbul'da da otopark işletmeciliği yapan Çorum merkezli Ekmekçioğulları Grubuna bağlı ParkTurk firmasının aldığı bildirildi.
Samsun'da Subaşı Mekanik Otopark 142 araçlık, Çiftlik Mekanik Otopark 164 araçlık, Gazi Mekanik Otopark ise 104 araç kapasiteli olarak yapılmıştı. Otoparkların kiralama ihalesini alan Parkturk firması ise 2026 yılı itibari ile otopark ücretlerine zam yaptı.
SAMSUN'DA ÜÇ MEKANİK OTOPARKIN ÜCRETLERİNE ZAM YAPILDIYapılan zam ile 31 Aralık 2025 tarihinde ücretler 1 saate kadar 50 TL, 1-2 saate kadar 70 TL, 2-3 saate kadar 80 TL, 3-4 saate kadar 100 TL, 4-6 saate kadar 120 TL'ydi. 2026 yılı Ocak ayı itibari ile yapılan zam ile Subaşı Mekanik Otoparkında ücretler yapıldığı gündeme gelen zam ile 0-30 dakika 50 TL, 30-60 dakika 200 TL, 1-2 saat 300 TL, 2-4 saat 350 TL, 4-8 saat 400 TL, 8-12 saat 450 TL, 12-24 saat 500 TL oldu.
Kaynak:SamsunKentHaber.com.tr
















Bilgi vermeden halkı mağdur ettiler. Bilmeden girdim. Daha girer miyim oraya. Neye göre, kime göre kiraya verdiniz? İhalesi yapıldı mı? Şartnamede kafanıza göre takılın mı dediniz?
herkes cimere yazsın. sorun çözülür. kimse kayıtsız kalamaz. eğer kalırlarsa yetkiliyide şikayet edin.
maduronun altınlarımı desem yoksa erkam yıldırımın gemiciklerimi? ela rümeysamı desem mehmet akif mi ? pkk-akp-mhp işbirliğimi desem yoksa suriye israil ortaklığımı desem ne desem bilemedim ?
Aynı firma Çarşamba mekanik katlı otopark işletmesinide kiraladı. Büyükşehir belediyesi işletirken 0-15 dk ücretsiz idi. Aylık abonman ücreti 500 TL’ydi. Parktürk firmasında 0-30 dk 50 TL oldu. Aylık abonman ücreti 3.000 TL oldu. Böyle bir zam neye göre hangi veriye göre yapıldı anlamak mümkün değil. Halka hizmet amaçlı yapılmış olan bu otoparklar bu vasfını yitirmiş bulunmakta.
Olsun tuvaletler bedava yetmez mi daha ne istiyorsunuz....
Yazıklar olsun. Bu milletin ahı ile nasıl hesap vereceksiniz. Hiçmi vicdan kalmadı sizde , çekmeyin kardeşim aracınızı çekmeyin. iki üç ay boş kalsın akılları başına gelsin. Emekliye zam.. geriye ne varsa P 0 zammm . Pazara gittim mahçubiyet ile evime döndüm. Hiç bir gıdaya El sürülmez duruma geldik. Cemizde kursağımızda ne varsa yiyip bitirdiniz . Rabbimin adaletine havale ediyorum hepinizi.
Yine şaşırmadık....
halit başkan yakışır vur halka ses gelir seçimde
Amaç vatandaşa hizmet değil yandaşı kalkındırmakmış demek ki. İnce ince acı acı hesap sorulmayacak zannediyorlar.
Samsun halkı hizmetten istifade etmesin merel etme yarın tuvaletlerde özelleşir o zaman görürsün
tuvaletler BEDAVA . nine yazmıyorsunuz. Halit başkan iyi başkan . Yusuf başkan iyi başkan.
Benim verdiğim vergiyle yapılıyor ikisi de. Babasının parasıyla yapmıyor. Tamam bedava olsun demiyoruz, ama işletme maliyetinin üzerinde.
arkadaş parası olmayan girmesin. zorlamı sokuyorlar adamı. bu devlete bayrağa ezana yapılan bir başkaldırıdır. sonuna kadar akp sonuna kadar recep tayyip erdoğan.
kel sen çok konuşma. bayrağı indiremeyecek ezanı susturamayacak ülkeyi bölemeyeceksin. pkk ile kolkola cehape
Sokağa park edince de ceza yiyorsun dingil. Sanki parası olmayana park edebileceği alternatif bırakıyorlar.
Ey gidi HALK cı yusuf ziya başkan halk için bütün sosyal tesis ve otopark ları belediye kendi bünyesinde ucuza çalıştıracak diyen halkın yanındaki yusuf ziya başkan bak neler oluyor, nerden nereye.
yap işlet devret... ne var bunda.... Halit Doğan başkanımıza teşekkür ediyoruz....
Otoparkı kiralayan mı yaptı şapşik şinasi, ülke senin gibiler yüzünden bu halde.Belediye yaptı, işletmeden devretti, kaymağını başkası yiyecek, senin gibiler oraya park ederse...Haa eğitim araştırmada kantin niye pahalı diyenlere güzel örnek.Devlet pahalıya kiraladı kantinci de pahalı satarak kirayı çıkartıyor.Belediye pahalı kiraladı otoparkçı da pahalı otopark ücreti alacak...
bu otoparklar yapılırken, belediyeye yük olacağı zarar edeceği söylendi ama dinleyen kim. şimdi zarar edildiği için belediye buraları kiraya vererek yükten kurtuluyor.
Belediye zarar etmez, bu veya benzer otopark işlerinin parasını yıllardır aldı , başka başka işlerde kullandı! Bugün zarar gibi görünebilir ancak hesabın özü öyle değil… Bir başka bakış ise, otoparklar kar etmek için yapılmaz, hizmet odaklı zaman tasarrufu, stres önleyici hizmetlerdir.