Samsun'da Av. Adem Güney, Ondokuz Mayıs ilçesinde kurduğu çiçek serasında çiçek, gül ve krizantem-kasımpatı çiçekleri yetiştiriyor.
Samsun'un Ondokuz Mayıs ilçesinde 40 dönüm arazi üzerine çiçek serası kuran Av. Adem Güney, bu serada bir yandan istihdam sağlarken, bir yandan da Türkiye'nin çiçek ithalatındaki açığını kapatmayı hedefliyor. Samsun'da yapılan 31 Mart 2024 yerel seçiminde Yeniden Refah Partisi'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Av. Adem Güney, seçim sürecinde Tarım A.Ş vaadi vermişti. Seçim vaadini sivil hayatında kurduğu çiçek serası ile gerçekleştiren Av. Adem Güney, bafra55.net haber sitesinde yer alan haberde, 40 dönüm üzerine kurulu bulunan çiçek serası ile ilgili açıklamalarda bulundu.
(Fotoğraflar: bafra55.net'e aittir.)Babası ve annesinin tütün ektiği dönemlerde tarıma ilgi duyduğunu kaydeden Adem Güney, ilk etapta sebze serası olarak girdikleri sektörde, çiçek serasına yöneldiklerini kaydederek, bafra55.net haber sitesine şu açıklamaları yaptı:"Türkiye olarak sebzede ihracatçı, çiçekte ise ithalatçı konumdayız. Biz bu açığı kapatabilir miyiz diye başladık. Ancak işçilikte hem temin hem de maliyet açısından ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Bitkisel üretimde maliyetler yüksek, aile işçiliği kullanılırsa kazanç daha iyi ama bizim gibi işçi çalıştırıldığında gelir düşüyor. Tarım savunma sanayi kadar stratejik öneme sahip. Pandemi sürecinde gördük, marketlerde ilk boşalan raflar gıda reyonları oldu. Sen kendi milletini doyurmadıktan sonra ne kadar gelişirsen geliş, eksik kalır" dedi.Samsun'un Ondokuz Mayıs ilçesinde çiçek serası kuran Güney'e ise burada ziraat mühendisi olan kızı Zehra Betül Güney'de destek veriyor.














