Samsun'da 31 Mart yerel seçiminde Atakum Belediye Başkanı olan Serhat Türkel, kendisinden önceki dönemde yapılan borçları kalem kalem açıklarken, belediyenin şirketleri ve belediyenin toplam borç rakamı şaşkına çevirdi.
Samsun'da CHP'li Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, kendisinden önce Atakum Belediye Başkanlığı görevini yapan CHP'li Cemil Deveci döneminden kalan borçları açıklayarak gündem oldu. Serhat Türkel'in açıkladığı rakamlara göre Atakum Belediyesi'nde maaşları ödenemen personelin de 26 milyon 585 bin 884,73 TL alacağı olduğu ortaya çıktı.İKİ ŞİRKETİN BORÇLARINI DA AÇIKLADISerhat Türkel'in kamuoyuna duyurduğu borçlarla ilgili Atakum Sanat Kültür Turz. Gıda San. ve Tic.Ltd. Şti'nin ise 2 milyon 999 bin 833 TL alacağı, 12 milyon 206 bin 163,23 TL borcu, 643 bin 820,29 TL maliye borcu, 29 milyon 805 bin 263,14 TL ise SGK prim borcu olduğuna dikkat çekildi. İki şirketin toplam borcu ise 286 milyon 890 bin 551,68 TL olarak duyuruldu.

Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, yaptığı paylaşımda ayrıca belediyenin borç durumunu da açıkladı. Türkel, eski başkan Cemil Deveci'den den devraldığı borç toplamının 665 milyon 910 bin 269,53 TL olduğunu duyurdu.

Serhat Türkel, belediyenin borç durumu ile ilgili paylaştığı görselde, kasada olan para toplamının 4 bin 216.82 TL, POS hesabında ki paranında 779 bin 818,96 TL olduğunu kaydetti. Atakum Belediye Başkanı Türkel, belediyenin ticari banka kredileri olarak 61 milyon 729 bin 448,60 TL, esnafa 405 milyon 361 bin, 450.63 TL, vergi dairesine 59 milyon 671 bin 800,11 TL, personel maaş alacağı olarak 26 milyon 585 bin 884,73 TL, İller Bankası kredilerine 65 milyon 169 bin 10,24 TL, SGK ve Emekli Sandığına 24 milyon 68 bin 871,41 TL, diğer resmi kurumlara ise 23 milyon 323 bin 803,81 TL borç olduğunu açıkladı.Serhat Türkel'in açıkladığı borç rakamları sonrası Atakum Belediyesi'nin iki şirketinin toplam borcu 286 milyon 890 bin 551,68 TL, belediyenin ana borcu ise 665 milyon 910 bin 269,53 TL olarak kayıtlara geçti. Atakum Belediyesi ve şirketlerin borç toplamı ise 952 milyon 800 bin 821,21 TL
Şimdi muslumaniz ya bunların hesapini kim ne menfeat saglamissa verecektir toprağın altında tabi sanki uzak degilmi mirası çocuklar yiyecek ceremesini biz odeyecegiz bu azginliklar niye arttı haramı olduğumuz icin
Atakum eski belediye başkanı Cemil deveci’nin eşi CHP parti meclisine aday adayı olduğunda seçimlerde Atakent’teki malum pideciden Samsun’dan ankaraya kurultay pide gitti mi.? Aynı kurultaya belediyenin reklam işlerini yürüten firmada giderek devecilerin reklam işlerini yürüttü mü.? (Arkası yarın)
Belediyelerin içine edip bırakıyorsunuz CHP si olsun AKP si olsun olan işciye oluyor mağdur olan işci oluyor ne ikramiyeler yatıyor ne maaşlar tam yatıyor Türkiye yi yiye yiye bitirdiniz kanını emdiler bu millet bıktı sizin gibilerden iktidar milletle inatlaşıyor niye CHP birinci parti geldi diye bu bizim sorunumuz değil verdiğin sözleri tutsaydın yalanı sus gibi içmeseydiniz ekonominin içine ettiler sizi seçip oraya getirenler ay sonu nasıl yetecek diye düşünüyor siz zevki sefa içinde yaşayın nerde lan o bolluk hayırdır CHP de AKP aynı nasıl can vereceksiniz nasıl
Pide paralarına baksınlar başkan beyin yerinde olsam derhal pide alımlarına inceletme başlatırım.