Samsun Yurt Savunma
HaberlerSamsun Haber

Samsun'da Derbent mahallesi kaderine terk edildi! Yıllardır hizmet yok

Samsun'da oy için kırsa mahallelere hizmet yağdırıp, kent merkezini ise kaderine terk edenler Derbent mahallesini derbeder etti!

Samsun Kent Haber
2 dk okuma
Samsun'da Derbent mahallesi kaderine terk edildi! Yıllardır hizmet yok

Samsun'un Canik ilçesinde bulunan Derbent mahallesi her sağanak yağmurda sel ve taşkınlara maruz kalırken, mahallenin sorununa ise yıllardır çözüm getirilmedi.

Samsun'un Canik ilçesinde deniz manzarası olan Derbent mahallesine hizmet götürülmemesinin nedeninin ise, söz konusu mahallenin müteahhitlere açılmak istenmesi olduğu gündeme geldi. Derbent mahallesinin bulunduğu konumun değerli olması nedeniyle, burada yıllardır yaşayan mahalle sakinlerinin hizmetten mahrum bırakılarak, yaşadıkları evleri terk etmeye zorlandığı ileri sürülürken, İYİ Parti Canik İlçe Başkanı Saydam Bayram, basın mensuplarını da yanına alarak Derbent mahallesinde inceleme yaptı.

DERBENT'TE EZİYET UTANÇ VERİCİ
İYİ Parti Canik İlçe Başkanı Saydam  Bayram, ciddi alt yapı sorunun yaşandığı mahallede yaptığı açıklamada "Derbent'e ilk geldiğimiz zaman ben kendi adıma utandım. Partimin 10 aylık ilçe başkanıyım. Burada yaşayanların çektikleri eziyetleri görünce kendimden utandım. 50 senedir Derbent’te yaşayan vatandaşlarımız bu eziyeti yıllardır yaşıyorlar. Hiçbir yetkili kurum bu insanlara bugüne kadar yardımcı olup sahip çıkmamış. Bu semtte yaşayan insanların arasında kanser, diyaliz tedavisi gören ciddi rahatsızlıkları olanlar var. Yapılan yol bile tam bir facia. Ulaşımda ciddi sıkınıtılar yaşanıyor. Rögarlar işlevsiz kalmış. Sel suları dere yataklarından taşarak semti sular altında bırakmış. İnsanlar hayvanlarını bile nasıl koruyacaklarını bilememişler. Semt sakinleri muhtemel sel riski nedeniyle sürekli teyakkuzdalar. Yaşlı insanlar yokuş yukarı çıkmaktan dolayı oldukça yoruluyor. Bu asırda insanların bu eziyetleri yaşamaları gerçekten utanç verici" dedi.

BAYRAM GİTTİ, BELEDİYE ÇALIŞMA YAPTI
Derbent mahallesi sakinleride, yıllardır hizmet alamadıklarını belirterek, belediye başkanlarına tepki gösterdi.

Öte yandan geçtiğimiz haftalarda yağan sağanak yağmurda da sel ve taşkınlara maruz kalan mahallede Canik Belediyesi'nin, İYİ Parti Canik İlçe Başkanı Saydam Bayram'ın mahalleye yaptığı ziyaret günü, çalışma yapması dikkati çekti. 

Kaynak: Samsun Kent Haber

Yorumlar (2)

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.
K
Köylü MULLETİN EFENDİSİDİR... herşeyin en iyisine layıktır

Ne oldu laa zorunuza mı gitti KÖYLÜ ye yapılan hizmetler...ALLAH CC nasıl da sizi sasirtip doğruyu soyletiyor HİZMET YAPTİGİMİZİ size soyletiyooo

Yanıtla
Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.
y
yav he he

sende şehre hizmet yapılmadığını itiraf ettin yani. Allah işte söyletiyor.