SAMSUN HABER
Yayınlanma: 10 Kasım 2025 - 12:29
Güncelleme: 13 Kasım 2025 - 13:08
Samsun'da Derecik Mezarlığında zarar gören mezarları Büyükşehir yaptıracak

Samsun'da Derecik mezarlığında yaşanan heyelanda zarar gören tüm mezar yerlerini Samsun Büyükşehir Belediyesi yeniden yaptıracak.
SAMSUN HABER
10 Kasım 2025 - 12:29
Güncelleme: 13 Kasım 2025 - 13:08















Heyelan toprak yüzeyinde olmaz toprak katmanlarının hareketlenmesiyle olur.Cenazeler kayan toprakla yer değiştirecek, uzun zaman önce gömülmüş meftaların çürümüş kemikler toprağa karışacakken nasıl kayan mezarların altında yatan cenazeler tespit edilip yerine konacaktır. Mezarın üstünü yapmak mesele değil orada yatanı yerine koymak eski haline getirip korumak önemli. Sn başkan Halit Doğan bu konuyu dikkate alıyormusunuz, mezarı yeniden yapmak sadece göz boyamaktan başka nedir.
O bölge heyelan lı alan olarak bilinmekte iken oraya mezarlık yapanlar şimdi cevap versinler, mezar yerlerinden faiz fiyat alarak parsel satanlar bu işin sadece ticaretini düşündüğü için yer seçimine önem vermemişlerdir.
Üzülsek mi sevinsek mi ! Allah fakirin eşeğini kaybettirirmiş sonrada bulduğunda sevindirirmiş Bu arada başlık da çok iddialı olmuş YİĞİT olmak öyle kolaymış demekki parayı veren düdüğü çalar mı diyelim yoksa !!!
ıyıde mezarın yerı yanlısta dev bınaların hastanenın yolların yerı dogrumu neyın hakkını verecez acaba (!)
Ağaç dikmezsen o rampa aşağı toprak yoğun yağışta zamanla kayar zaten