Samsun'da vatandaş her ay otomatik zam uygulanan su faturalarından dert yanıyor. Su faturalarına her ay uygulanan TEFE-TÜFE zammı nedeniyle su faturalar artık elektrik faturalarını sollamış durumda.
Samsun'da 4 kişilik bir ailenin evine elektrik faturası 368 TL olarak gelirken, aynı aileye ise su faturası 521 TL olarak geldi. Samsun'da su faturalarının, elektrik faturalarından daha fazla gelmesi, vatandaşların ise tepkisini çekiyor.MAHKEME YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI VERDİSamsun Büyükşehir Belediyesi, su faturalarına her ay zam yapmak için TEFE-TÜFE uygulamasına geçtikten sonrası, faturalar kabardıkça kabardı. Enflasyon oranına göre Samsun'da su faturalarına her ay otomatik olarak zam gelirken, bu uygulamanın iptali için açılan davada ise, mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. BÜYÜKŞEHİR YARGI KARARINA UYMUYOR
Samsun Büyükşehir Belediyesi, su faturalarına her ay zam yapılmasına olanak sağlayan TEFE-TÜFE uygulamasını mahkemenin iptal etmesine rağmen, bu kararı uygulamayarak, Samsun'da su faturalarına TEFE-TÜFE uygulamaya devam ediyor.DEMİR SAMSUN'A KULAK TIKIYOR
Samsun'da yaşayan vatandaşlar ise Büyükşehir Belediyesi'ne her ay zamlanan su faturaları için tepki gösterirken, zaman zamnan bu tepkilerini belediyenin sosyal medya sayfalarına ve belediye başkanı Mustafa Demir'in sosyal medya paylaşımlarına yorum yaparak dile getiriyor. Ancak Demir su faturalarına gelen zamlardan dolayı canı yanan Samsunluların eleştiri ve tepkilerine dikkate almayarak kulak tıkıyor.
Kaynak:SamsunKentHaber.com.tr













Sen ödemezsen ben ödemezssem nasıl alınacak 7-8 milyona makam aracı..
Kimse aglamasin bu belediye baskaninida, bu hukumetide siz sectiniz. Aglamalat yalan yarin secim olsa yine bu partinin ve yan sanayisi belediyelerden vazgecmezsiniz. Herkes hakkettigini yasar. Baska bir deyim vardi ama terbiyem musade etmiyor. Kisaca gulu seven dikenine katlanir.
Önceden elektrik faturalar daha yüksek gelirdi şimdi ise su faturaları can yakıyor. Allah aşkına bşb. Samsun halkının yaşamını kolaylaştıracak ne yaptı söyleselerde öğrensek.
330 su 275 elektrik faturası ödedim.haşa sanki suyu gökten indiren bunlar bu adamı seçip başımıza musallat edenlere hakkımı helal etmiyorum
Mustafa Demir aday olsa gene kazanır.her millet hak edildiği şekilde yönetilir… Montesquieu