Samsun'da eski Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci'nin Samsun Gündemi canlı yayında yaptığı açıklamalar gündem olurken, eski Atakum Belediye Başkanı Metin Burma'dan da Deveci'nin "10 yılda 8-10 katrilyonluk mülk satıldı" şeklinde ki açıklamalarına cevap geldi.
Samsun'da önceki dönem CHP Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, geçtiğimiz Cuma günü gazeteciler Haydar Öztürk, Alper Cabbar, Ünal Yavuz ve Said Çetintaş'ın sorularını Samsun Gündemi canlı yayınına katılarak yanıtlamıştı.
(Metin Burma'nın isteği ve ricası üzerine açıklamasının tamamını yayınlıyoruz)"Atakum Belediyesi'nin bu duruma düşürülmesinden sadece büyük üzüntüm vardır, üstüme alacağım bir sorumluluk yoktur. Ülke olarak içinde bulunduğumuz ağır şartlar dururken bu komuda kamuoyunu meşgul etmek bana zul gelsede, başka mecralarda da birkaç kez Cemil Deveci, 2009-2014 dönemiminde, kendinden önceki 10 yılda, 8-10 katrilyonluk mülk satıldığını dile getiriyor. Telaffuz edilen bu rakam anlaşılır gibi değil. Sürekli olarak ısrarla bu yalanı söylemesi kendi dönemine bir mazeret arayışımı bilemem. Ancak rakam kavramı konusunda sorunu olmayanlar, belediyenin resmi evrakı olan Mizan'a bakar, anlıyorsa oradan söyler. Bakalım mizan da ne yazıyor;

3- Emek Park alanı: 6 bin metre kare
4- Emek Park yanı (Meydan): 8 bin metrekare5- Araştırma Hastanesi Atakum Ek Binası dönemimizde kültür sanat merkezi olarak yapılmıştı: 12 bin metre kare6- Milli Piyango Anadolu lisesi alanı: 6 bin metre kare7- Bayındır Okulu alanı: 11 bin metre kare8- Raylı ulaşım sistemi üzerindeki kamulaştırmaya ayrılmış alanlardan: 34 bin metre kareVe bir çok daha küçük ölçekli alanlar. Şimdi sıra hesapsız konuşanlarda olsun, onlar ne kattı öğrenelim....Metin Burma olarak benim bir Atakum hikayem var....
Yıl 1994, kuruculuğunu yaparak Atakum Belde Belediyesi adını alarak tarih sahnesine çıkıp yola koyulduğumuzda; 2 masa, 6 sandalye, kırık dökük 6 tekli 2 kamyon, bir traktör kepçeden, inanmış bir kadrodan başka hiçbir şeyimiz yoktu. Belediyecilik adına sıfırdan başlamıştık. Bir dönem ara ile 3 dönemi 15 yıl tamamlayıp, 2014 yılına geldiğimizde Atakum ilçe Belediyesi olarak Karadeniz bölgesinin Samsun ve Trabzon Büyükşehir Belediyelerinden sonra, en güçlü belediyesi haline gelmiştik. Türkiye Atakum'u konuşuyordu. Belediyecilik alanında ödüller almıştık. Karadenizin parlayan yıldızı olarak görülüyorduk. Hedefimiz Türkiye'nin yıldızı olmaktı. Borcumuz yoktu, güvenilir bir kurumduk. Çalışanlarımızın maaşları, hiç aksatılmadan ödeniyordu. Başarıyı Atakum'lu hemşerilerimizin desteği, meclis üyelerimizin, çalışma arkadaşlarımın aidiyet duygusu, gayreti emeği ile yakaladık. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Selam olsun.2009 yılında görevi devr aldığımızda, 6 belde belediyesinin birleşmesi ile Atakum ilçe Belediyesi oluşturulmuştu. Birleşen belediyelerin borcu 28,5 milyon TL'ydi. Devr aldığımız bu borçu ve kültür sanat merkezinin Araştırma Hastanesi Atakum Ek Bina yapımında kullandığımız, 10 milyon TL'lik kredi borcu ile toplam 34 milyon TL borç olarak, benden sonraki döneme devrettim. Ondan sonra ne oldu da, Atakum Belediyesi maaş ödeyemez, hizmet veremez hale geldi. Parlayan o güzelim yıldıza ne yaptınız. Anlatın bakalım....Hizmet yaptığınız kentin sokaklarında, caddelerinde gezerken gördüğünüz insan yüzleri aynanız gibidir. Yaptıklarınızı size yansıtır.
Birde övünüyor Atakum'un mimarıymış kurucu başkanıymış!!! Peki zamanında meydan,park,yeşilalan otopark için neden yer planlamadın. Atakuma yukarıdan bakıldığında betondan başka birşey gözükmüyor. Meydanı olmayan kent olur mu?!
atakumun mimari metin burma dır atakuma metin burma gibi alçak gönüllü, halkın her zaman yanında olan , düğünlere, cenazelere, gelen bir başkan varsa oda metin burma dır chp atakumda seçim kazaniyorsa metin burmanin sayesinde kazanıyor her seçim zamanı meydanlara çıkıyor helal olsun başkanım tebrik ediyorum hiç bir zaman partisine sırtını dönmedi.
CHP Samsun ‘da dün bugün deveci ile birlikte siyaset yapan, yolu kesişen, onu tanıyan hiç bir kimse yoktur ki, hakkında olumlu bir şey konuşsun, konuşuyor olsun…?
İki başkanla ilgili konuşulacak çok şey var. Metin Burma Atakuma ilçesine katkısı oldu ve övünerek konuşabilir. Cemil Deveci Atakuma katkısı olmamıştır övünerek konuşamaz. İKİSİNİN BİR ORTAK YANI VAR KENDİ PARTİLİLERİNE SIRT DÖNDÜLER BÖYLE OLUNCA DA SONUÇ KAÇINILMAZ YA SEÇİM KAYBEDERSİNİZ YADA ÖNSEÇİMDE SONUNÇU OLURSUNUZ METİN BURMA CHP ÜYESİ BAŞARILAR DİLİYORUM
ADAY YAPILMAYINCA BELEDİYEDEKİ TELEVİZYONLARI BİLE CEBİNE KOYUP EVİNE GÖTÜRENLER UTANMADAN NASILDA PİŞKİN PİŞKİN KONUŞALİYOR.
Atakum Belediye beden emekçileri beş parasız çalışıyor, yatarak para kazananlar yüzünden!!!