Samsun'da İlkadım ilçesinde Hastane ve Kökçüoğlu mahallelerine doğalgaz verilmesi ile ilgili yeni açıklamalarda bulunan İLkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, "2025 yatırım bütçesine alındı. Hastane ve Kökçüoğlu mahallelerine doğalgaz verilmesi için çalışmalar resmen başladı" dedi.
Samsun'da İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Mart ayı belediye meclis toplantısında Hastane ve Kökçüoğlu mahallelerinin doğalgaz sorununun çözümü ile ilgili başlatılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Hastane ve Kökçüoğlu mahallelerinin doğalgaz sorununun çözümüne ilişkin başlatılan çalışmaların önünde bir engel kalmadığını belirterek, "Bu projeyi 2025 yatırım bütçesine koydurmayı başardık. İnşallah önümüzdeki kış, Hastane Mahallesi ve Kökçüoğlu Mahallesi doğalgaza kavuşacak" dedi.
İlkadım ilçesinde Kentsel Dönüşüm beklentisi nedeniyle uzun yıllardır doğalgaz altyapısı bulunmayan Hastane Mahallesi ve Kökçüoğlu Mahallesi'nin bu sorununu çözüme kavuşturacaklarını kaydeden İhsan Kurnaz, SAMGAZ ile yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlandığına dikkati çekti. İLKADIM'DA KENTSEL DÖNÜŞÜMDE BAŞLAYACAK
İlkadım Belediye Meclisi'nin Mart ayı açılış toplantısında konuşan İlkadım Belediye Başkanı Kurnaz, "İlkadımlılar tarafından uzun yıllardır çözüme kavuşturulması beklenen doğalgaz talebini yoğun çaba ve mesaimizin ardından gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Kökçüoğlu ve Hastane mahallelerimizin sakinlerinin refahı için elimizi taşın altına koyarak bu çabayı gösterdik. Öncelikle, belediye meclisimizdeki tüm partilere teşekkür etmek istiyorum. Karar, oy birliğiyle kabul edildi. İnşallah önümüzdeki kış vatandaşlarımızı doğalgaz ile buluşturacağız. Biz, 'Bu Büyükşehir Belediyesi’nin görevidir' deyip sorumluluğu başkasına atmak yerine, elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Kentsel dönüşüm, yerinde dönüşüm ve doğalgaz gibi projeleri Büyükşehir Belediyemizle uyum içinde yürütüyoruz. 5 mahallemizde kentsel dönüşümün başlaması için de çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz." diye konuştu.

İlkadım Belediye Meclis toplantısında alınan karar doğrultusunda, doğalgaz hattının mahallelere ulaştırılması için gerekli süreç resmen başlarken, İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz şunları dile getirdi:
"Büyükşehir Belediye Başkanımız Halit Doğan'a özellikle teşekkür etmeyi bir borç bilirim. Halit Başkanımız Büyükşehir Belediyesi'nin imkanları dahilinde birçok hizmet ve projemizde bize büyük bir destek sağlamakta. Yerel yönetimlere örnek olacak bir uyumu birlikte yakalayarak bunu hizmete dönüştürmekten mutluluk duyuyoruz. Son olarak mahallelerimize doğalgazın verilmesi konusunda da uyum içerisinde çalışarak hızlıca sonuç almış olduk, bu nedenle hem Büyükşehir Belediye Başkanımız Halit Doğan'a hem de Büyükşehir Belediyesi çalışanlarımıza teşekkür ederim. Ayrıca bu sürece destek veren ve halkımızla aramızda köprü olan Kökçüoğlu Mahallesi Muhtarımız Kemal Kindan ve Hastane Mahallesi Muhtarımız Süheyla Şen'e, projeye oy birliğiyle destek veren belediye meclis üyelerimize, Samsun Milletvekilimiz ve Bakanımız Mehmet Muş'a ve en önemlisi bu hizmetleri hayata geçirmemize vesile olan kıymetli vatandaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum."
yetmiş yıllık evlere ne doğalgazı veriyorsunuz biz doğalgaz istemiyoruz evler çok eski biz kentsel dönüşüm istiyoruz başkanım
Herkez kentsel dönüşüm beklerken siz doğalgaz diyorsunuz başkanım bu evleri bu insanlar doğalgazla nasıl ısıtır. Heryerinden hava giriyor.Enaz 5000 tl. fatura gelir.Buralar kentsel dönüşümde değilmi insanlar verdiği parayı nasıl amorti edecek.Birde doğalgaz çalışmaları esnasında bu evler yıkılabilir bunun hesabını kim verecek...
Binaları yenileyeceğiz diyeceğine,Doğalgaz diyor. Dalga mı geçiyorsunuz Çocukmu kandırıyorsunuz. Allah bu millete Akıl versin. 20 yıldır bu mahalleler sayesinde ayaktasınız. Yeterrr artık
Cebimizde bir kilo et alacak paramız yok. Markete gidemez haldeyiz hangi para ile evimize doğalgaz çektireceğiz ? Çocuklarımın ailemin ihtiyaçlarını karşılayamıyorum. Ramazan ayımız yokluk ile geçiyor. Bizi bu hale getiren bu devleti idare edenler benim çektiğimi çekmeden ölmesinler.
Seçim zamani böyle dememiştin oy ala bilmek için bol keseden atıp durdun İhsan kurnaz ilkadımı kandırdın BİRDAHA kandıra bilirmisin asla çözülmüş bir şey yok ortada beceriksizligin bukadarı şu durumda bile güle biliyorsun ya İhsan kurnaz pessss hani yapıyordunuz hallediyordunuz ne çok seviyorsun bol keseden atmayı yazık yazık yalan çok kötü birşey İhsan bey
Doğalgaz getirilecekmiş. Hangi amaçla kentsel dönüşüm projesi rafa kaldırıldı. Allah korusun bir deprem olsa da binalar yıkılsa insanlar ne yapar, evsiz mi kalsınlar? Hayır. Peki bunun hesabını halka kim soracak!