Samsun'da otomobil fabrikası yapacağı açıklanan Çinli Chery ile ilgili sessizlik 2025 yılının sonuna gelindiği şu günlerde devam ediyor. Samsun'da herkes Chery'nin gelip gelmeyeceğini merak ediyor ancak yetkililerden de konuyla ilgili net bir açıklama yok.
Samsun'da 1 milyar dolar yatırım ile yeni nesil araç üretimi ve tedarik sanayi kampüsü kuracağı açıklanan Çinli Chery'den haber alınamıyor. Çinli Chery ile birlikte son günlerde Manisa'da yatırım yapacağı söylenen BYD'de konusunda da sessizlik hakim. BYD Manisa'da yatırım için arazi satın alırken, bu arazide şuna kadar tek bir çivi dahi çakılmadı. 2025 yılının sonlarına gelinirken Chery ve BYD ile ilgili merakın giderek artması dikkati çekiyor.ÇİNLİLER BİZİ KANDIRDI MI?Samsun'da Chery'nin otomobil fabrikası yatırımı yapacağının açıklanması büyük heyecan ve sevinç yarattı. Ancak aradan geçen süre içinde Chery'nin Samsun özelinde bir hamlesi olmadı. Samsun'un Tekkeköy ilçesindeki Yeni Organize Sanayi Bölgesinde Chery yatırımı için arazi ayrıldı. Samsun'da Chery yatırımı için ayrılan arazide yer tahsisi yapılan diğer firmalar yatırımlarına başlarken, Chery'den ise hiç bir ses olmaması dikkati çekiyor. Bu sessizlik nedeniyle 'Çinliler bizi kandırdı mı?' soruları gündeme geliyor.
CHERY SAMSUN'A TERSANE VAADİNİ HATIRLATIYORSamsun'da geçmiş yıllarda tersane yapılacağı vaadi verilmiş bu yatırımda aradan geçen yıllar içerisinde gerçekleşmemişti. Bu nedenle Samsun'da iktidar partisi muhalefet partileri tarafından sık sık eleştirildi. Chery'nin Samsun'a yapacağı açıklanan yatırımı ile ilgili süren sessizlik nedeniyle de, bu yatırıma ilişkin haberlere 'Bu işte tersane meselesine döndü' yorumları yapılıyor.CHERY GELECEK Mİ GELMEYECEK Mİ
Chrey'nin Samsun'da yatırım yapmasını istiyoruz fakat otomobil fabrikası yapılacak mı yapılmayacak mı? Ne ses var ne soluk! Gelecek mi, gelmeyecek mi
kimse bir şey bilmiyor! Ağızları ise bıçak açmıyor! Tekkeköy'de Chery için arazi ayrıldı! Ancak şuana kadar tek bir çivi çakılmadı! Chrey işi de şayet havada kalırsa, tersane meselesi gibi baş ağrıtır! Demedi demeyin! En azından Chery konusunda Samsun kamuoyu son durum nedir, yatırım ile ilgili diplomatik süreç ne aşamadadır, yatırım gelecek mi, gelmeyecek mi? Bilgilendirilmek istiyor.
Kaynak:SamsunKentHaber.com.tr
















Almanya bizi kıskanıyor
"Dolubatarya" ve "Barış Soydan" youtube kanallarında BYD ve CHERY hakkında çarpıcı açıklamalar yapıyorlar. Bu iki yatırımın da gerçekleşme ihtimalinin giderek zayıfladığını hatta olmama ihtimalinin arttığını söylüyorlar. Dinlemenizi tavsiye ederim.
Değerli okurumuz: 24 Aralık 2025 tarihinde Barış Soydan'ın açıklamaları ve verdiği son bilgileri 'Chery Samsun'a yatırım yapacak mı? Barış Soydan'dan dikkat çeken analiz' başlığı ile haber yapmıştık. İlgili haberin linki ektedir: https://www.samsunkenthaber.com.tr/chery-samsun-a-yatirim-yapacak-mi-baris-soydan-dan-dikkat-ceken-analiz/20799/
Çidden,İnandınız mı ?
Derin devlet iş başında, avantacılara baş eğmediği için byd Macaristan'a gitti, cherynin haberi de gelir yakında.Yetkililere sesleniyorum, çürümüşlük had safhada, hastanelerde akepe öncesi temizlikçilerin iş takipçiliği hortlamaya başladı, el atın bu duruma.Ameliyat gününü onlar belirliyor.
Ne baş ağrıtacak başka yatırmcımlara verilir gider chp zihniyeti bozuk insanlar osb karşıydınız ne oldu şimdi size muhalefet olacak bir şey olsun da ülke batmış şehir batmış önemli degil sizin her yeriniz bozuk
Chery gelecek mi gelmeyecek mi sorusunun cevabı çok basittir ve başka bir sorunun cevabında yatar. Kendinize sorun geleceğinizden emin misiniz? Yarınlarınız için kaygı duyuyor musunuz? Cevabınız evet ise Chery gelmeyecek, hayırsa gelecektir. Çünkü yatırım geleceği görebildiği yere gider. Dolayısıyla sanırım Chery gelmeyecek.