Samsun'da İYİ Parti Canik İlçe Kongresini Saydam Bayram kazanırken, seçimi kaybeden mevcut ilçe başkanı Mustafa Keleş'in kongrede yaptığı şok konuşmanın görüntüleri sosyal medyaya düştü.
KİRLİ SİYASET TEPKİSİ
İYİ Parti Canik İlçe Kongresinde oy kullanma işlemi başlamadan önce partililere seslenen Mustafa Keleş'in sosyal medyaya düşen video görüntüsünde "Bodrum'da yaşayan kişiyi sahte imza ile delege yaptılar. Ben bu partide kirli siyaset yapmak isteyen hiç kimseye müsaade etmeyeceğim. Eğer bunu getirenlerin yüzü kızarmıyorsa, bizim siyaset yapmamıza gerek yok arkadaşlar. O kötü alışkanlıklarına devam etsin. Siz kötü alışkanlıklarınıza devam edin. Biz bırakırız, siz devam edersiniz. Ben onurla bırakırım." dediği görüldü.
SAYDAM HANIMLA DEĞİL İL BAŞKANLIĞI İLE YARIŞTIM
İYİ Parti Canik İlçe Başkanı olarak seçime giren Keleş'in videoda, "Ben sadece Saydam hanımla yarışmadım. Ben koskoca İl Teşkilatı ile yarıştım." sözleri dikkati çekerken, Keleş konuşmasında kongrede Bodrum'da yaşayan bir kişinin sahte imza ile delege yapıldığı iddiasını gündeme getirdi. Seçimi kaybeden ancak kongre günü yaptığı konuşma sosyal medyaya düşen Mustafa Keleş, o videoda şunları dile getirdi.
"Ben bu partiyi, bu ilçede kurarken kendime bir söz vermiştim. Babama da söz vermiştim, eğer senin yüzünü kızartacak bir şey yaparsam bir dakika siyaset arenasında durmam bırakır giderim demiştim. Geldiğimiz yerlerde bazı kötü alışkanlıklarımız var maalesef devam ediyor. Kötü alışkanlığı alan hiç kimseyi bu teşkilatta barındırmayacağım demiştim. Bu seçimi nasıl yaptığımı anlatmak istiyorum. Bu dilekçeyi bana Saydam hanım getirdi. 10 tane dilekçe getirdi, delege olmak isteyen arkadaşların dilekçesi. Tüzüğümüzde delege olmak isteyen arkadaşlar bizzat kendileri ilçe başkanlığına başvurarak imzaladıkları metni bırakırlar. Ben getiriyorlar, almasam yine genel merkeze şikayet edileceğim dedim, alın dedim. Ben bu dilekçeleri kayda geçerken bir gün inceleme gereği gördüm. Bir arkadaşın Bodrum'da oturduğunu gördüm. Bir imza atmak için ta Bodrum'dan buraya gelmiş dedim. Aradım kendisini seni tebrik ediyorum, dedim, gelmene gerek yoktu, arasaydın seni delege yazardım dedim. Kendisi bir dilekçe göndermediğini söyledi. Kendisine bir kağıda imzasını atıp göndermesini istedim. Bizde ki imza ile gönderdiği imza arasında hiç bir benzerlik yok. Ben bu partide kirli siyaset yapmak isteyen hiç kimseye müsaade etmeyeceğim. Eğer bunu getirenlerin yüzü kızarmıyorsa, bizim siyaset yapmamıza gerek yok arkadaşlar. O kötü alışkanlıklarına devam etsin. Siz kötü alışkanlıklarınıza devam edin. Biz bırakırız siz devam edersiniz. Ben onurla bırakırım. Ben sadece Saydam hanımla yarışmadım. Ben koskoca İl Teşkilatı ile yarıştım. Ben İl Başkanlığımdan şunu beklerdim. Bütün adaylara eşit ol. Saydam hanımın bu söylediklerimle alakası yok. Ama yanındaki ekibe dikkat et."















Ilçe delegelerini ilçe başkanlığı hazirlamiyir mu.Muhalefetin merkez üssünü beceriksizlikten kaybediyorsunuz sonra ağlıyorsunuz. Ilkadim alacağız derken kalenizi kaybettiniz.Sonta ili alacağız diyorsunuz.Beceriksiz,kabiliyetsiz,iş bilmezler.sorsan herşeyi çok biliyorlar.