Samsun'un İlkadım ilçesinde kırmızı et ve beyaz satışının yoğun olduğu Saathane Meydanında, zabıtalar iş yerlerinde hijyen, tazelik ve etiket-fiyat denetimi gerçekleştirdi.
İlkadım ilçesinde yapılan kasap denetimleri ile ilgili açıklama yapan İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, vatandaşın sağlıklı gıdaya ulaşması için denetimlerin süreceğine dikkati çekerek şunları dile getirdi:
"Samsun’un ticari ve ekonomik potansiyeli en yüksek ilçesi İlkadım’da, işletmelerimizin denetimlerine devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın temiz ve sağlıklı gıdaya ulaşabilmesi için denetimleri titizlikle sürdürmek, belediyemizin asli görevlerindendir. İlkadım Belediyesi olarak, ilçe halkının sağlıklı gıdaya ulaşabilmesi için denetimlerimizi sıklaştırdık. Bu kapsamda, zabıta ekiplerimiz ilçemizde bulunan kasaplarda ürünlerin tazeliği ve saklama koşulları, hijyen kurallarına uygunluk ve yasal etiket ve fiyat bilgileri denetimi gerçekleştirdi. Amacımız, gıda güvenliği ve hijyen standartlarına uygunluğu sağlamaktır. Vatandaşlarımızın sağlığı ve güvenliği için bilimsel temellere dayalı kapsamlı denetimlerimize aralıksız devam edeceğiz."
Saathanede kasaptan 1 kilo kuzu pirzola aldım hafta sonu çocuğum ve eşim yiyelim önce kızım kusma ishal şikayeti sonra akabinde ben ve ertesi günde eşimı rahatsızlıklarla acillik olduk rapor aldık sözde bu kasaplar yoğun ve günübirlik çalışıyor eti alıp eve gidiyorum yarım saat sonra pişirip yiyoruz sonrasında zehirleniyoruz bir daha saathaneden et almak mı tövbe olsun