Samsun'da Kurupelit Yat Limanına yapılacak marina projesi ile ilgili Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Hasan İpek'ten ciddi iddialar geldi.
Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Komisyon toplantısında, marina projesine oy çokluğu ile onay çıkarken, CHP Grup Başkanvekili Hasan İpek, doldurulması gündeme gelen alana 50 bin kamyonun dolgu malzemesi taşıyacağını gündeme getirdi.ÇEVREYE ZARAR VERECEKKurupelit Yat Limanı alanına planlanan marina ve otel projesi için dolgu yapılacak bölge, onaylanan projede belirlenirken, CHP'li İpek otel ve marina alanı için büyük bir alanın doldurulacağını bunun içinde yaptığı hesaplamalara göre 50 bin kamyonun malzeme taşıyacağını söyledi. Kurupelit Yat Limanına yapılacak marina ve otel yeri için taşınacak malzemeler ile kamyonların çevreye zararlar vereceğini ifade eden Hasan İpek, bu projenin rant için yapıldığını ileri sürdü.
YİNE KUM BİRİKECEKKurupelit Yat Limanında uygulanan yanlış proje nedeniyle kumlanma sorunu olduğunu da hatırlatan CHP Grup Başkanvekili Hasan İpek, "Raporlarda, yat limanınin ayakları deniz merasına geleceği görülüyor, su ürünleri yönetmeliğine göre bu alanların doldurulamayacağı belirtiyor. Ayrıca burada yanlış proje yapıldığı için kum birikiyordu. Ancak marina projesi yapıldığında da kum birikeceği modelleme raporunda yazılmış. Bu proje rant için yapılıyor." dedi.
Kaynak:SamsunKentHaber.com.tr













