Samsun'da maaş ödeyemeyen belediyelerin haberlerini yapmaktan keyif almıyoruz! Bu konu parti değil, insani bir meseledir! İcralık olanlar, kirayı ödeyemediği için evden atılanlar, kredi kartlarını ödeyemeyenler! Çözün artık bu meseleyi! Durum gerçekten hiç hoş değil! Samsun'da o belediyede işçiler 5 aydır maaş alamıyor!
Samsun'da Tekkeköy İlçe Belediyesi'nde işçileri yaşadığı maaş krizi sürüyor. Tekkeköy Belediyesi geçtiğimiz aylarda maaş sorununu çözmek için elinde bulunan arsaları satışa çıkartmıştı. Bu kapsamda Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne satılan Tekkeköy ilçesi Selyeri mahallesindeki arsadan da belediye umduğunu bulamadı.
Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne 120 milyon TL civarında bir paraya satılan araziden Tekkeköy Belediyesi'nin eline 30 milyon civarı bir paranın kaldığı öğrenildi. Arsa satışından umduğunu bulamayan Tekkeköy Belediyesinde ise işçilerin 5 aydır maaşlarının ödenemediği gündeme geldi.Tekkeköy Belediyesinde bir memurun savcılığa yaptığı şikayet sonucu, memurlara ödeme yapılırken, belediyedeki işçilerin ise yaklaşık 5 aydır maaş alamadıkları, işçilerin maaş sorununun çözümü ile ilgili ise hiç bir gelişme olmadığı bildirildi.Kaynak:SamsunKentHaber.com.tr


















Sistemin onlardan beklediği rol budur artık. Ders almak, bu kabullenmişliği bozmak anlamına gelir ki, bu da varoluşsal bir tehdittir. Pragmatik çıkarım şudur: Eğer bir ceza, istenen değişimi üretmiyorsa, o artık bir ceza değil, anlamsız bir şiddet biçimidir. Gerçek ders, cezayı verende kalır belki de: "Bu yöntem işe yaramıyor. Başka bir yol bulmalıyım." Belki de cezadan alınabilecek en büyük ders, onun bir öğretmen olarak sınırlarını görmektir. İnsanın karmaşıklığı, korku ve acıyla dizginlenemeyecek kadar geniştir. Değişim, zorlamayla değil, anlayışla; dışsal tehditle değil, içsel kavrayışla gelir. Sonuç olarak, cezadan ders alınmaması, insan doğasına dair trajik bir gerçeği yansıtır: Acı çekmek, otomatikman bilgeliğe yol açmaz. Bazen sadece yara bırakır. Pragmatik olan, bu gerçeği görüp, cezayı bir iletişim aracı olarak değil, bir iletişimsizlik kanıtı olarak okumak ve daha derin diyalogların yolunu aramaktır.
Acı, bir uyarıdır. Yanan parmak, ateşe bir daha dokunmamayı öğretir. Fakat bazı yanıklar öyle derindir ki, parmaklar artık hissetmez olur. O zaman ateş, sadece ısıran bir şeye dönüşür. Ceza da böyledir işte. Pragmatik bir bakışla: ceza, davranışı değiştirmek için tasarlanmış bir araçtır. İşe yaradığında, uyumu sağlar. Toplum düzeni korunur. Ancak işe yaramadığında, sadece acı veren bir ritüele dönüşür. Tekrarlanan ceza, öğretmekten çok, duyarsızlaştırır. İnsan, acıya alışır. Anlamını kaybeder. Burada derin bir paradoks yatar: Ceza, ders alınsın diye verilir, ama çoğu zaman alınan tek ders, cezanın kendisinden kaçınmanın yollarını bulmaktır. Suçun kökenine değil, sonucuna odaklanırız. Yaprakları budarız, kökleri sulamayı unuturuz. Bazı insanlar için ceza, bir muhasebe değil, bir aidiyet biçimi haline gelir. "Kötü" olarak yaftalanmak, kimliğin bir parçası olur.
Çalışanın maaşını ödeyemeyen belediye öncelikle şu beton işlerini bıraksın
Ak partinin belediyesi maaş ödeyemiyor öylemi bırakın bu işleri yerler satılıyor kim alıyor bu yerleri yada kimler alacak tezgah güzel olan işciye oluyor malesef
Samsun kent haber e bir kez daha teşekkür ederim buradan etkisiz yetkili Atakum belediye sendikası eylem kararı ni zorda olsa aldı 30.01.2026 tarihi bizim için dönüm noktası olacak alınan karar içeriği belli değil ama sendika en azindan sendika olduğunu bizim için çalışması gerektiğini anladı orda burada foto çekip duruum yapmayla büyük sendika olunmuyor hak aramayla işçinin hakkını almayla büyük sendika olunur.
Atakum belediye çalışanları nin sendikası geç de olsa uyandı 30 Ocak eylem kararı aldı ama neden 20 gün sonrasına aldı onu anlamak zor ev sahipleri o zaman kadar beklemz banka kredi kartlari da beklemz faturalar mümkün değil bu arada sıkıntıdan borç dan canımızdan olmazsak bir şeyler olacak ama çok ağır dan alınan eylem kararı
Tekkeköy kötü diyorsunuz belediyespor deli gibi para harcıyor , transfer yapıyor maç başı prim dağıtıyor .. olan garibana
İyiki varsın kent haber samsun da olan biten ne varsa görüyoruz
Memurlar 2 ay içerde maaşları var hepsini alamadılar mesela ocaktaki zamlı maaştan yararlanamıcaklar… işçileri düşünemiyorum bile….
Konu tabiki insani çalışan insanlarında harcamaları var borçları var 3v kirası faturası var çocuğu okula gidiyor beslenmesi var harçlığı var kitabı defteri var bu doğru değil kesinlikle en önem verilmesi gereken konuların başında bu gelir gerekirse bütün hizmet harcamalarını durdurun sadece çöpleri alıp sokakları temiz tutun sadece bu işçilerin maaşlarını birikmislerini kapatın biz halk olarak rahatsızız bu meseleden 2 belediye içinde geçerli bu Partisi yok bu konunun
yahu dün söyledim inanmadınız bana. tekkeköy atakumdan beter.. atakumdaki adamlar gürcüye gidiyor diyorum inanmıoyrsunuz. neler dönüyor neler bir bilseniz. siz sadece atakum tekkekmy mü sanıyorsunuz durumu?
Başka hangi belediye var bildiğini açıkla