Samsun'da Trabzonspor'un transfer ettiği dünyaca ünlü futbolcu Mohamed Salah'ı kendilerinden daire satın almış gibi gösteren firmaya, parasını yatırdığı halde tapusunu alamayan bir mağdur tarafından dava açıldı.
Samsun'un Atakum ilçesi İncesu mahallesinde yapılan bir konut projesinden 2 milyon TL ödeme yaparak daire satın alan bir kadın, aradan geçen zaman içinde, ne tapusunu ne de daireyi alamayınca dolandırıldığı gerekçesi ile Samsun Tüketici Mahkemesine firmadan davacı oldu.Atakum ilçesi İncesu mahallesinde projeyi yapan firmanın ise daire satışları için dünyaca ünlü futbolcu Mohamed Salah görselleri kullanarak, "Mohamed Salah asgari ücret endeksli dairesini ayırttı" paylaşımları yaptığı ortaya çıktı.

SALAH'I SAMSUN'DAN DAİRE ALMIŞ GİBİ GÖSTERDİLER
Gazete Gerçek'ten Haydar Öztürk'ün özel haberine göre, Samsun'da bir inşaat firmasının, dünyaca ünlü olan ve Trabzonspor'un transfer ettiği Mohamed Salah'ı, yapay zeka ile oluşturulan görsellerle, sanki kendi daire projelerinden konut almış gibi gösterdiği gündeme geldi. Söz konusu inşaat firmasına ise bir vatandaş, daire ve tapusunu alamadığı için dava açtı.

DAİRENİN PARASINI YATIRDI AMA TAPUSUNU ALAMADI
Atakum ilçesi İncesu mahallesindeki konut projesinden 2 milyon TL ödeme yaparak yatırım amaçlı daire satın alan E.M isimli kadın, daireyi kendisine öneren H.U isimli şahsa vekalet verdi. Firma yetkilileri E.T ve H.U ile imzalanmış satış sözleşmesi bulunan E.M isimli kadın, kendisine tapu işlemleri ile ilgili firmanın mesajlarla bilgilendirme yapmasına rağmen, aradan geçen zaman içinde tapusunu alamadı. Firmanın, tapu konusunda kendisini sürekli oyaladığını ve yaşanan sorun ile ilgili, firma yetkilisi E.A ile vekalet verilen H.U'nun birbirlerini suçlaması üzerine durumdan şüphelenen E.M isimli kadın, daire için ödeme yapmadığı ve kendisine satılan bir daire olmadığı yönünde iddiaya göre firma yetkililerinden gelen sözlü açıklamalar üzerine şok geçirdi.
TAPUYU ALAMAYAN MAĞDUR KADIN TÜKETİCİ MAHKEMESİNE DAVA AÇTI
İnşaat firmasının kendisini tapu konusunda sürekli oyaladığını beyan eden mağdur E.M isimli kadın, dolandırıldığı gerekçesi ile firma yetkilisi E.D'ye, hem de vekalet verdiği H.U'ya, yapılan ödeme dekontları ile birlikte, firma yetkilileri ile olan WhatsApp yazışmalarınıda dosyaya koyarak Avukat Muhammed Cihat Arhan aracılığı ile Samsun Nöbetçi Tüketici Mahkemesine dava açtı. Açılan davada E.M isimli kadın, daire için ödediği 2 milyon TL'nin enflasyon farkı ile kendisine geri iade edilmesini talep etti.
SAMSUN'DAKİ İNŞAAT FİRMASI SALAH GÖRSELİNİ KULLANDI
Söz konusu firma yetkilisi E.D'nin ise daireleri pazarlamak için dünyaca ünlü futbolcu Mohamed Salah görseli kullanarak, "Mohamed Salah asgari ücret endeksli dairesini ayırttı' notları ile paylaşımlar yaptığı gündeme geldi.
FİRMA 'BU ADAM SİZİ DOLANDIRMIŞ' MESAJI ATTI
Öte yandan firma yetkilisi E.D'nin, davacı E.M'nin güvenerek vekalet verdiği H.U. ile ilgili mağdur tarafa "Bu adam sizi dolandırmış. Sizdeki protokoller ve belgeler sahte. Bizim adımıza sahte imza attığını kendisi inkar etti" şeklinde mesaj attığı ortaya çıktı.
Futbol deyip geçmeyin uçak seferleri den ,turizme,ticaretten, tanıtıma çok faydası var alınan futbolcu başka bir ülkenin önemli değeridir.