Samsun'un Salıpazarı ilçesinde sel ve taşkınları önleyeceği açıklanarak yapımına başlanan Salıpazarı Barajı'nın yıllardır bitirilememesi tartışma konusu olurken, DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Salıpazarı Barajında gelinen son noktayı açıkladı.
Devlet Su İşleri(DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Salıpazarı Barajı'nda son durum ile ilgili verdiği bilgide "Projede gövde temel kazıları tamamlanmış olup, 624 adet taban iyileştirme betonunun 528 adetinin dökümü yapılmıştır. Memba ve mansap batardosu imalatları tamamlanmıştır. Rölekasyon 1 (1.401 metre), Rölekasyon-2 (4.467 metre) ve Ripaj (642 metre) yolları imalatları tamamlanmıştır. Konsolidasyon enjeksiyon imalatlarının yüzde 88’i, perde enjeksiyon imalatlarının ise yüzde 50'si tamamlanmış olup, çalışmalara devam edilmektedir." dedi.
3 İLÇEDE 152 MAHALLEYE İÇMESUYU SAĞLAYACAKSalıpazarı Barajı'nın tamamlandığında 13,19 milyon metreküp su depolayacağını kaydeden DSİ Genel Müdürü Balta, şunları dile getirdi:
"Salıpazarı Barajı'nın temelden yüksekliği 76,02 metre olan ve 13,19 milyon metreküp su depolayacak olan Salıpazarı Barajı’nın tamamlanmasıyla, 13.950 dekar tarım arazisi sulanabilecek ve Çarşamba, Terme ve Salıpazarı ilçeleri ile bu ilçelerin sınırları içindeki 152 mahallenin içme-kullanma suyu ihtiyacı karşılanacaktır."
















