Yeşilyurt AVM
HaberlerSamsun Haber

Samsun'da sel önlemi! 100. Yıl Bulvarı ve Derebahçe'de kollektör hattı yapılıyor

Samsun'da yaz aylarında yaşanan sağanak yağmurlarda taşkın ve sellerin önüne geçilebilmesi için, İlkadım ilçesinde 100. Yıl Bulvarı ile Derebahçe mahallesinde yağmur sularının sorunsuz bir şekilde denize ulaşması amacıyla kollektör hattı yapılıyor.

Samsun Kent Haber
1 dk okuma
Samsun'da sel önlemi! 100. Yıl Bulvarı ve Derebahçe'de kollektör hattı yapılıyor
Kuzey Anadolu Sağlık Fuarı Samsun

Samsun'da sel önlemi! 100. Yıl Bulvarı ve Derebahçe'de kollektör hattı yapılıyor, Samsun'da sağanak yağmurlarda meydana gelen taşkın ve sellerin önüne geçilmesi için 100. Yıl Bulvarı ve Derebahçe mahallesinde Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) kollektör hattı çalışması başlattı.

Samsun'un İlkadım ilçesinde Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından 100. Yıl Bulvarında yapılan kollektör hattının, toplamda 2 bin 738 metre olacağı açıklanırken, burada yapılan çalışmalarda ise 2 bin 150 metrelik kollektör hattı çalışmalarının tamamlandığı belirtildi. 

İlkadım içesinde Derebahçe Mahallesi'nde, yağmur sularının Mert Irmağı’na yönlendirilmesi için inşa edilen bin 152 metrelik hattın da 950 metresinin tamamlandığı kaydedildi. 

SAMSUN İÇİN HAYATİ ÖNEME SAHİP
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, sel ve taşkınların önüne geçilmesi için yapılan altyapı yatırımları ile ilgili açıklamasında, bu yatırımların kent için hayati bir öneme sahip olduğunu belirtti. 

Samsun'da devam eden yağmur suyu hattı projelerinin, şehrin gelecekteki gelişimine büyük katkı sağlayacağına dikkati çeken Başkan Doğan, şunları dile getirdi:
"Samsun'un güçlü bir vizyonla ilerlemesi için öncelikli olarak altyapımızı sağlam temellere oturtmalıyız. Şehrimizin büyümesine ve gelişmesine paralel olarak altyapıyı güçlendirmeyi birinci önceliğimiz olarak kabul ediyoruz. Bu bilinçle hareket ederek yağmur suyu kollektör hatlarını yeniliyor ve kanalizasyon şebekelerini güçlendiriyoruz. Yatırımlarımızla şehrimizi daha güvenli, daha yaşanabilir ve daha ileri taşıyacağız."

Kaynak: Samsun Kent Haber

Yorumlar (1)

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.
M
Murat

Yağmur suları neden denize yönlendirip ziyan ediyorsunuz. İçme ve sulama suyu olarak kullanabilmek için aritmayi deneyin icilebilir ucuz musluk suyu istiyoruz

Yanıtla
Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.