Samsun Valiliği, Samsun'da 19 noktada kırmızı ışık ihlal tespit sistemi, 7 bölgede 15 adet hız ihlali tespit sistemi, 30 bölgede park ihlal tespit sisteminin 1 Temmuz tarihinden itibaren hizmete gireceğini açıkladı.
Samsun'da Elektronik Denetleme Sistemleri (EDS) ile ilgili açıklama yapan Samsun Valiliği şu bilgileri verdi:"Aşırı hız ve trafik ışıklarına riayet etmemek trafik kazalarının nedenleri arasında ilk sıralarda yer almakta, hatalı parklanmalar ise trafiğin akış hızını düşürerek yoğunluğa sebep olmaktadır. Karayolu kullanıcılarının can ve mal güvenliğinin sağlanması, ulaşımın daha akışkan, kesintisiz, sorunsuz ve güvenli bir şekilde yapılabilmesi, kaza sonucu meydana gelen ölüm ve yaralanmaların önlenmesi amacıyla ilimizde yürütülen EDS çalışmaları tamamlanmıştır. 7 bölgede 15 adet Ortalama Hız İhlali Tespit Sistemini, 19 noktada Kırmızı Işık İhlal Tespit Sistemini, 30 bölgede Park İhlal Tespit Sistemini içinde barındıran Elektronik Denetleme Sistemleri ilimizde 1 Temmuz 2025 tarihinde faaliyete geçecektir. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin korunması ve trafik idari para cezalarına maruz kalmamaları için hız kuralları ve trafik ışıkları başta olmak üzere trafik kurallarına riayet etmeleri gerekmektedir. Kamuoyuna duyurulur."

Hiç olmaz ise, kamyon 48, otobüs 49, otomobil 50 yapılsaydı da, azıcık farkı ortaya çıksaydı. Kendileri ne kırmızı ışık, ne bir kural tanır millete kendilerinin uymadığı kural koyar.
yakında yayalar içinde EDS çıkarmı acaba
Yalan haber yapmayın. Valilik duyurularinda yok boyle bir uyarı
Trafik in daha akışkan olması için diyor 50 ile gidersek ne kadar akışkan olabilir bir de tabelayı gördükleri zaman acı fren tutanlar önünde duranlar tamamen rant sağlamak başka bir şey değil
Sol şeridi Samsun kadar gereksiz ve düşüncesiz kullanan bir il yok. Sağ şerit boş solda 30 km düratle giden birinin arkasında tren oluyor herkez sagından geçilse makas atıyormuş deniyor trafiği tehlikeye sokmaktan ceza yeniyor... sol şeridi gereksiz kullanana kaç kere ceza kesilmiş sormak isterim. lütfen valiliğimiz bu konuda da gerekli takibini yapıp gerekli yaptırımı ortaya koysa
Devlet tuzak kurmaz, yerleri açıklayın.
Çok güzel oldu, yıllardır yapılan yatırım boş yere duruyordu. Tabi Mustafa Demir'in imza attığı bir şeyden hayır beklemek doğru olmaz rant beklemek lazım. Şükür ki bunu faaliyete geçirdiler. Şimdi trafik sansarları düşünsün. Bireysel araçlarda kural ihlali var tabi ama özellikle özel toplu taşıma hatlarının ben bundan etkilenmesini bekliyorum.
1 aya kalmaz iptal edilir
İtibardan tasarruf etmemek için para gerekli olduğu için bu uygulamaya başlanıyor
Sen arabanda giderken yaya geçidini kullanan sevdiklerin zarar görmesin diye kullanıyor. Ama sende sevdiklerini düşünecek düşünce yapısı yok.
Yapıştır gelsin... Cevaplar sandikda verilir..
Samsun halkı sandıkta hiçbir tepki göstermez. :D
Samsun merkezde bulunan bu EDS sistemi tamamen para kazanma amaçlıdır. Kazalar buradaki hız yada ihlallerden olmuyorki kişinin tamamen kendisinin yaptığı kişisel hatalardan oluyor. Gösterin bana merkezde hız yada kırmızı ışık ihlalinden dolayı yaşanan kaza . bir elin parmaklarını geçmez. Fakat aslında konu da bu değil insanlar basın kamuoyu neden sessiz illa ceza kesildiğind ede mi bas bas bağırmalı. Bakın Ordu iptal etmek zorunda kaldı diğer illerde de keza aynı tartışmalar var. Fakat bu Samsun nedense her konuda böyle.
Ordu'daki sistem ile buradaki sistemin alakası yok. Klavyeye basabiliyorsunuz diye yorum yapmanız gerekmez.