Samsun'un Atakum ilçesindeki Kurupelit Yat limanı sahasına yapılacak liman ve mendirek projesi için, yeniden ÇED süreci başladı.
Samsun Büyükşehir Belediyesi, Kurupelit Marina alanına yapılacak projenin detaylarını açıkladı. Samsun'da tartışmalara neden olan ve bir süre önce ÇED süreci sonlandırılan Kurupelit Marina alanında planlanan mendirek ve liman projesi ile ilgili yeniden ÇED dosyası hazırlandı.

Atakum ilçesi Körfez mahallesindeki Kurupelit Marina alanı için hazırlanan mevcut yapının yeniden düzenlemesine yönelik hazırlanan ÇED dosyasında Gazete Gerçek'ten Haydar Öztürk'ün haberine göre projede otel, 1120 metre uzunluğunda dalgakıran, 314 tekne bağlama yeri, yeme içme tesisleri, duş ve tuvalet, çamaşır ve bulaşık yıkama yerleri, deniz araçları için malzeme depoları, tenis kortu, yüzme havuzu, hamam, sauna, restoran ve kafe, 718 araçlık otopark gibi yapılar yer alıyor.
KURUPELİT MARİNA'DA MEVCUT MENDİREK KALDIRILACAK
Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden hazırlanan ÇED dosyasında, inşaat işlerinin 24 ay içinde tamamlanacağı ve projenin inşaat aşamasında 30 personelin çalışacağı belirtiliyor.
Başka devletler, okyanusa dev oteller marinalar adalar yapmakta. onların mihendilsri mimarları cesur ve işin üstesinden geleceğini biliyor da bizim mimarlar mühendisler neden gelemesin.ben türk mühendis mimarlara güveniyorum dünyada inşaat işinde bir numarayız.
Denize yapılan her dolgu diğer taraftaki kumsalin yok olmasına neden oluyor.engiz tarafinda balikci barınağı yaptılar.muhendisler odası karşı çıktı.so nuc taflandan atakuma kadar sahiller daraldı.dalgakiran yapmak zorunda kaldılar.
Oraya yapılacak yeni mendirek Atakumun güzel sahillerini yarattığı ters dalga ile hızla yok etmeye devam edecektir . Bunu görmemek için kör olmak lazım. Bakınız Dereköy balıkcı barınağı Taflan ve Çatalcam sahillerini nasıl yok etti.
samsun un yat limanına ihtiyacı yok tüm yollarının asvaltlanmasına ve otopraka ihtiyacı var (ücretsiz) hizmet budur.
BENCE DENİZİ KOMPLE DOLDURALIM. BÜTÜN ÇÖPLERİ MOLOZLARI NE BULURSAK ATALIM. ADIM ADIM RUSYAYA YAKLAŞALIM. HAİNLER KARŞI ÇIKAR BUNA. PADİŞAHÜM ÇOH YAŞA..
Çok güzel ... Samsun'un böyle bir hizmete acil ihtiyacı vardı. Yanına da halk ekmek ile bir aş evi yapın.
aferın (!)şehrı ıyıce berbat edın.cok gereklıydı
Yapılsın gayet güzel olur.sehrin görsel hafızası önemlidir...
golf sahası ıcınde aynısı dıyordunuz sanırım gıdın bakın golf sahası var mı?Yazık gunah yapmayın ne yat lımanı ne bırseyı