Samsun'da Sheraton Otel'e dava açıldı, mahkeme yapı ve iskan ruhsatını iptal etti. Mimarlar Odası Kent İzleme Komitesi üyesi İshak Memişoğlu, "Otelin mühürlenmesi gerekiyor" dedi.
Samsun Sheraton Otel'in kıyı kenar çizgisini ihlal ettiği gerekçesi ile açılan ikinci davada da mahkemenin yapı ve iskan ruhsatının iptali yönünde karar verdiğini açıklayan Mimarlar Odası Kent İzleme Komitesi üyesi İshak Memişoğlu, otelin şuan ruhsatsız faaliyet gösterdiğini açıkladı.KAÇAK DURUMA DÜŞTÜGazete Gerçek'ten Haydar Öztürk'e açıklama yapan Memişoğlu, Mimarlar Odası tarafından açılan davanın neticelendiğini ve otelin yargının verdiği karar ile kaçak konuma düştüğünü belirterek, Gazete Gerçek'e yaptığı açıklamada, "Oteldeki tüm faaliyetlerin bundan sonraki aşamada yasal prosedürler yapılıncaya kadar, yargının aldığı karar tarihinden itibaren durdurulması gerekiyor. Ancak yargı yapı ve iskan ruhsatını iptal etmiş olmasına rağmen bu otelde halen faaliyetler sürdürülüyor. Şuan bu otel, yapı ve iskan ruhsatı iptal edildiği için kaçak duruma düşmüştür. Kaçak bir bina da ticari olarak faaliyet olmamasız lazım." dedi.
YIKMAKSA YIKILMALIDIROtelin usulsüz bir yapı durumunda olduğunu kaydeden Memişoğlu, ruhsatsız ve yapı kullanım izni olmayan binalarla ilgili mevzuata göre hareket edilmesi gerektiğini de kaydederek şöyle konuştu:
"Bu otelin ikinci kez yapı ve iskan ruhsatını yargı iptal etti. Yargı kararı ile otelin yapı ve iskan ruhsatı artık yok. Ruhsatsız bir yapı için mevzuata göre yapılması gereken icraat o üsülsüzlğün ortadan kaldırılmasıdır. Bunun anlamı yıkmaksa, yıkılmalıdır. Çünkü usulsüz bir yapı var ortada."













O bina oraya bir gecede yapilmadi yapilana kadar Samsun'a yatırım geliyor diye övgüler yagdiriliyordu kıyı şeridi halka açık olacaksa hemen yanı başındaki fener plajı orada halka ücretsiz olmalı birde o oteli yıkmak veya kapatmak o kapastede başka altarnetif oteliniz varmı elinizde bana göre oraya izin verenlerin bu ister siyasi 8ster bürokrat olsun göz yuman herkesin mal varlıklarına mahkeme kararıyla el koysunlar o otelide kamulastirip kullanılma ya devam etmeli ömrü doluncada yıkılıp halka acilmalidir
Bırakın kıyı kenarında olsun ne zararı var. Sizin başka işiniz yokmu. Kaç kez dava ettiniz ruhsatı iptal edildi. Öyle yıkmak kolaymı o kadar emek var. Birde Samsun’da kaç bin tane ruhsatı olmayan bina var hadi onlarıda yıkın. Mimarlar tamamen şov peşinde iktidara karşı oldukları için yapıyorlar. Madem mahkeme kararını dinlemiyorlar bıraksana bu işin peşini. Müteahhitler depremden sonra ne sıkıntlar çekiyor haberiniz varmı sizin
kaçak binalar yapıl8rken o malum odalar nerdeydi! bu ülkede hicbir zaman hukuka güvenmedim.hukuk haklıdan yana degil güclüden yana
Ruhsatı iptal edilen Sheraton Otel ile ilgili YZY sevmediği insanların haklı taleplerine dahi onay vermeyen biridir. Eski Balık Halini alanlar Trabzonluydular, oraya yedi katlı bir otel ve benzinlik istediler YZY'den.YZY “sahil bandında altı kattan fazla bina yaptırmam” deyip kesip atmıştı. Ne zamanki kendi hemşehrisi DLH’nin bir kısmını satın alıp oraya otel yapmak istedi o zaman işler tamamen değişti. Eski söylediklerini anında unutup önce 155 metre yani 50 katlı bina yapımı için meclisten evrak geçirip inşaatına başlandı. Ardından Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde Samsun’a bir gelişinde helikopterle Samsun’u gezerken o ucube binayı görünce,bu ne diye sorunca YZY“Efendim sizin talimatınız varmış Suat kılçık öyle dedi demiş” Tayyip bey ise “Benim öyle bir talimatım yok, inşaat halinde olan binayı daha yükseltmeyin derhal mevcut haliyle işi bitirin” deyince yükseklik 130 metreye düşürülerek şimdiki haliyle yapılmış.Tek adamlığın faydalarına güzel bir örnek.
Aynı olay ordu da oldu 2 tane 30 katlı bina yıktılar. Burayı yikmasinlar.Bu binaya Devlet el koysun. kamu yararına faaliyet göstersin , yurt yapsın. Hukuksuz ticari faaliyet olmaz.
Yapılırken üç kere mahkeme kararıyla inşaatı durduruldu halen daha aleyhine davalar açılıyor ve onanıyor ancak uygulanmıyor. Birileri anayasadan, hukuktan, adaletten daha güçlü.
Bu olayla, bir defa daha yargı kararlarının uygulanıp uygulanmadığının, yargının bağımsız olup olmadığının şahidi olacağız
samsuna tek yakışan bina..onuda yıkmaya uğraşıyolar akm kıyı kenarda değilmi onada laf edinda
ATATÜRK ismi çok mu batıyor size ? Akm ile shareton denize sıfır mı ? Yargının verdiği karara neden saygınız yok ? Tek adam rejimine iyice ısınmışsınız; aklınız da o yönü bırakıp gerçeği ve doğruyu aramanıza engel oluyor.
Mimarlar odası en başta sen kaçaksın. Seni yıkmak, kapatmak lazım. Vatan, millet, sermaye düşmanları.
Hakan bey, özel sermaye taraftarı olmanızın sebebini öğrenebilir miyim ? Sharaton'ın ortaklarından mısınız ? Yargı kararı umurunuzda değil mi ?
Doğru diyorsun Hakan, sermaye sahipleri hak hukuk tanımasın, işçiyi atsın, kaçak binalar yapsın, hukuksuz işler yapsın sende böyle savun! aynısını sen yaptığında sana yapılacak muammele de sesini çıkartma, zira sen fakir onlar sermayedar. Onlar kanunsuzluk yapar sen yapamazsın! Şakşaklamaya devam et canım kardeşim. Kabahat onlarda da değil ki sende! Bu millet hakkı hukuku hatırlatanları ve yanlışları söyleyenleri taşlamaya başladığı günden beri deistler çoğaldı farkındamısın
YAPILIRKEN AKLINIZ NEREDEYDİ DİYE SORANLARA; MİMALAR ODASI YAPILIRKENDE, PLANLANIRKENDE AYNI İTİRAZLARI YAPTI! KIYI KENAR KANUNUNA AYKIRI OLDUĞUNU DEFALARCA DİLE GETİRDİ. YARIN BU OTELİN KANUNSUZ OLMA RİSKİ İLE KARŞI KARŞIYA KALACAĞINI ANLATTI. DİNLEYEN OLDU MU? OLMADI! DİNLEMEZSEN KULAK VERMEZSEN, İLMİ VE BİLMİ YOK SAYIP KAFANA GÖRE YAPARSAN SONUÇ BU OLUR! MİMARLAR ODASI BU ŞEKİLDE YAPMA DERKEN, YAPACAKLARA NASIL YAPMASI GEREKTİĞİNİ DE SÖYLÜYOR ZATEN. ZAMANINDA DİNLESEYDİLER BUGÜN BU SONUÇ ORTAYA ÇIKMAZDI. SABAH NE YEDİDİĞİNİ UNUTANLARIN, GEÇMİŞTE MİMARLAR ODASININ BU UYARILARI GEÇMİŞTE YAPTIĞINI HATIRLAMASI BEKLENEMEZ TABİKİ!
Mimarlar nerenize ne batti vilayeti eski samsun sitadinin yani opera dediniz bina niye duruyor oralarida kurcalasinaniz
Eski Samsun stadının olduğu yere sizin iktidarınız ve belediye atletizm stadı yaptı; opera binası nereden çıktı ?
Yaptirirken nerdeydiniz lan mimarlar yapilani yikiyonuz varmi memlekette yildizli ptelin yaptiniz mimari capulculuk
Samsunun samsuna ait neyi kaldı. Liman azot tekel herşeyi satıldı gitti. Samsunspor bile satıldı oldu yilport. Bu kadar şey zorunuza gitmedi otelwmi takdiniz. Samsunlu olmayan siyasetçilerin yönettiği samsun.
55ss1 9 6 5
Önce gidip valiliği akm yi yıkın. Ne istiyorsunuz yaTirimcidan, sermaye düşmanları.
Koskoca otel yapılırken aklınız nerenize kaçmış tı şimdide yıkmak için yırtınıyorsunuz
Otel bir gecede mi yapıldı, yapılırken neredeydiniz. Biz millet olarak iş bittiktrn sonra kurcalamaya bayılıyoruz
Cumhurbaşkanı Sarayıda kaçaktı, şimdi ne oldu. Senin benim olsa yıkılır ancak ensesi kalınlara ne zaman birşey oldu ki ????
Marka şehir diyorsunuz lakin Samsun'un en güzel otelini yıkmak istiyorsunuz yazık degilmi okadar yatırıma
Atakum, Atakent, körfez... komple sahil kıyı kenar çizgisini ihlal ediyor. Neden sadece otel davalı.. Samsun'un en iyi otellerinden biri. Yazıktır.
Memişoğlu el attıysa yıkılmaz, dahada büyür ,yükselir,
Otel yapılıncaya kadar aklınız neredeydi,o yatırım yıkılır mı kaç insan çalışıyor orada yürüyün gidin.
Bu otel yapılırken neden ruhsat verildi bu kadar masraf yapılırken büyükşehir belediyesi nerdeydi bu otel bu hâlâ gelene kadar neden yanış diyip durdurmadılar Yargıtay hangi gerekçeyle verilmiş ruhsatı iptal etti bu otel yapılırken büyükşehir belediyesi tarafından düzenlenen ruhsatla yapıldı ben sıradan. Bir vatandaşşım soruyorum sizlere ben milletci biriyim bu.masraf yapılırken büyükşehir belediyesi neden durdurmadı cıkarı vardı rüşvet alıyorlar ruhsat veriyorlar sonrada birileri cıkıyor ruhsatı iptal ediyor bunu adet neresinde Türkiye de adet yok bunu kimse aksini iddia edemez otel yapılırken büyükşehir belediyesi nerdeydi ruhsat verildi
İyi de kıyı kenar çizgisini ihlal ediyor deniliyor. Kardeşim koca otel oraya bir gecede konmadı ya. Yapılırken neredeydiniz. Adamlar trilyonları gömmüş oraya. Şimdi yıkalım diyorsunuz. Yazık değilmi.
hukuk adalet yargı sadece garibana arkası olmayana.parası olan dayısı olana herşey serbest burası türkiye hala şaşıranlar var
Size reklam mı vermiyorlar. Şehrinizde bir tek markanız var ona da sahip çıkamıyorsunuz. Sonra Trabzon nasıl ileri gidiyor diye bize atıp tutuyorsunuz.
Bu ülkede adelet nerede ruhsatsız bir yer nasıl olurda hala ticareti devam eder bu otelin arkasında Ankara'da bir dayısı olanmi var
İlkinde birşey yapılmamış ikincisinde yapılacak sanmayın.Burası mız cımhıriyeti.edeletin ülkesi.
Türkiye Cumhuriyeti, hukuk devletidir.... muz cumhuriyeti ne demek? Suç her yerde olabilir.... Türkiye Cumhuriyeti devletine hic kimse hakaret edemez...