Samsun'da Ticaret İl Müdürlüğü, Atakum sahilinde bulunan işletmelerin fahiş fiyat uyguladığı ve otomotiv sektöründe de haksız kazanç sağlandığı iddiaları üzerine 117 işletmeye operasyon yaparak denetledi.
Samsun Ticaret İl Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda Atakum sahil şeridi, Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan büfe ve işletmeler de fahiş fiyat, menü ve içeriklerin mevzuata uygun olup olmadığı denetlendi. Samsun'da yapılan denetimde ayrıca otomotiv sektöründe de ‘6 ay-6 bin kilometre kuralına göre satış yapılıp yapılmadığı mercek altına alınarak denetlendi. Denetimlerle ilgili Samsun Valiliğinden kamuoyuna yapılan açıklamada, "01.01.2024 tarihine kadar uzatılan ‘6 ay-6 bin kilometre pazarlama ve satış kısıtlamasına göre ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yetki belgesiyle satış yapanların yanı sıra, bir takvim yılı içinde yetki belgesiz 3 ve üzeri ikinci el motorlu kara taşıtı satışı yapan tüm gerçek ve tüzel kişilerin düzenlemeye aykırı satışları noterlikler nezdinde engellenmektedir. Bunun yanında Ticaret Bakanlığımız tarafından İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte değişikliğe gidilerek, ikinci el motorlu kara taşıtlarının üretici veya distribütör tarafından tavsiye edilen güncel satış fiyatının üzerinde bir fiyattan ilan yoluyla pazarlanmasına 1 Ocak 2024 tarihine kadar kısıtlama getirilmiştir. Bu düzenlemeye aykırı her bir ilan başına 300 bin TL’ye kadar idari para cezası uygulanabilecek olup, bu hususlar ciddiyetle takip edilecek ve denetimler kararlılıkla sürdürülecektir. Atakum sahil şeridi, Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan büfe ve işletmeler de mevzuata aykırı hareket eden işletmeler hakkında idari yaptırım uygulanmıştır" denildi.
Sıfır araçların firmalarında denetlense çok iyi olcak onlarda ya yok diyorlar araç yada Fatoş fiytalarda satıyorlar bir engelli birayı olarak Aralık ayından beri araç alamadım sıraya yazıldım araçların engelli araç kimisi gecti limiti geçti bir ay sonra bu limite araçta alamicaz gerçi araç bulursak tabi