Samsun Büyükşehir Belediyesi SASKİ Genel Müdürlüğü, içme suyu, elektrik, mobil araç bakım ekipleri, su tankeri, vidanjör ve kanal açma makineleri ile Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde alt yapıyı yeniden inşa ediyor
Samsun SASKİ görevlileri deprem felaketi yaşayan Elbistan'da bin 500 içme suyu, 500 kanal arızası ile 450 adet de konteyner ve çadır kentin su tesisatları ile kanalizasyon çalışmalarını yaptı.Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen iki büyük deprem felaketi sonrasında hızla bölgeye giden Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri yaraların sarılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Temiz içme suyu ihtiyacının giderilmesi için çalışma yapan Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde hızlı ve etkili bir çalışma gerçekleştiren Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) ekipleri konteyner kentlerin de alt yapısını inşa ediyor.
Samsun SASKİ ekipleri, deprem felaketi geçiren Elbistan'da konteyner ve çadır kentlere içme suyu temininin yanı sıra, ağır hasarlı ve yıkım kararı alınan binaların su bağlantılarını kesiyor. Ekipler aynı zamanda, şebeke arızalarına müdahale ederken, çalışmayan kuyuların elektrik arızalarını gidermeye devam ediyor. Elbistan'ın temiz içme suyu sorununu çözen ekipler ayrıca vidanjör ve kanal açma hizmetlerini de veriyor.
YENİ HATLAR DEVREYE ALINDIKullanıma uygun hasarsız binalarda depremzede vatandaşların hayatlarının hızlı bir şekilde normalleşmesi için de çalışmalar aralıksız sürüyor. Bu kapsamda bina içlerinde biriken atık sular temizledikten sonra mevcut hatlar işler hale getiriliyor. Kullanılamayacak durumda olan altyapı hatlarının yerine yeni hatlar devreye alınıyor. Ekipler toplu yaşam alanlarındaki şofben bağlantıları ile 23 cami ve şadırvanların tuvaletlerini aktif hale getirirken, don olayına karşı da sürekli termik santralden sıcak su temini yapıyor. Öte yandan SASKİ’nin çalışma yaptığı konteyner kentte bir yola ‘Samsun Caddesi’ ismi verilerek tabela asıldı.















