Samsun Yurt Savunma
HaberlerSamsun Haber

Samsun tarihine geçen idamda asılan kimdi? Neden bu cezayı aldı?

Samsun'da Saathane Meydanında bulunan çınar ağacında 1928 yılında yapılan idamın gerçek hikayesi. Samsun tarihine geçen idamda asılan kimdi? Neden bu cezayı aldı?

Samsun Kent Haber
1 dk okuma
Samsun tarihine geçen idamda asılan kimdi? Neden bu cezayı aldı?
Metro Turizm

Samsun eski fotoğrafları arasında sıkça karşımıza çıkan idam fotoğrafı ve o olayın hikayesini merak ediyor musunuz? İşte size Samsun'da 1928 yılında asılan bir asker kaçağının hikayesi.


Samsun'da 1928 yılında yapılan idama ait fotoğraf karesi, aradan geçen 94 yıla rağmen hala konuşuluyor. Samsun'da Saathane Meydanında bulunan çınar ağacı o idama tanıklık eden tek şahit olarak ayakta duruyor. Samsun'da yaşanan o idam ile ilgili yıllar içinde farklı hikayeler uydurulurken, günümüzden 94 yıl önce asılarak idam edilen o olayın gerçek hikayesini Samsun Kent Haber okuyucuları ile buluşturuyor.





Samsun'da 1928 yılında çınar ağacında asılarak idam edilen kişi kimdi?

Bafralı Hamdi olarak tanınıyordu. Asker kaçağıydı. 1928 yılında Saathane Meydanında bulunan eski Merkez Polis Karakolunda görevli polis memuru Sami Efendi ve Jandarma Eri Süleyman, asker kaçağı olan Bafralı Hamdi tarafından balık pazarında yer alan dönemin İbrahim'in Birahanesi'nde şehit edildi. Bu olay Samsun polisinin, Cumhuriyet döneminde verdiği ilk şehitler olarak kayıtlara geçerken, Samsun Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Bafralı Hamdi idam cezasına çarptırıldı. İdam hükmü ise 3 Mayıs 1928 yılında iki polis şehit ettiği yerde uygulandı.

İşte Samsun'da yıllardır konuşalan o idam olayının gerçek hikayesi.
Kaynak: Samsun Kent Haber

Yorumlar (0)

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Bu içerik için henüz onaylanmış yorum yok.