Samsun Yurt Savunma
HaberlerSamsun Haber

Samsun Tekkeköy'de evleri kamulaştırılan ailelerin adalet arayışı sürüyor

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde evleri kamulaştırılan ailelerin adalet arama mücadelesi sürüyor.

Samsun Kent Haber
1 dk okuma
Samsun Tekkeköy'de evleri kamulaştırılan ailelerin adalet arayışı sürüyor

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde tapulu arsa ve evleri kamulaştırılan ailelerin açtığı davaya, mağdur olduklarını söyleyen iki engelli vatandaşta yağmura rağmen katıldı.

Tekkeköy ilçesinde bulunan ev ve iş yerleri kişi başı 130 bin liradan kamulaştırılan Solmaz ve Büyük aileleri, hak arama mücadelesini yargıya taşıdı. Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından 7 kat ve 8 dükkandan oluşan yerlerinin toplam 2.5 milyon TL'ye kamulaştırılan aileler, duruma tepki gösterirken, konu yargıya taşındı. Avukat Yavuz Selim Solmaz ile birlikte Samsun Adliyesine giden aileler, burada açtıkları davaya katıldı. Mahkeme, davayı ertelerken, aileler ise kendilerine yaşatılanlara tepki gösterdi. 

Tekkeköy ilçesinde evleri kamulaştırılan aileler, binalarına 'Yıkmak kolay, yapmak zor bugün bize yarın size desteğinizi bekliyoruz. Ev sahibi yapan Reis'in ev yıkan yerel yönetimi. Yuva sahibi yapmak için uğraşan Reis'in yuva yıkmak için uğraşan belediye başkanları' yazılı dev bir pankart asmıştı. Aileler ayrıca geçtiğimiz hafta sonu da, yapılan kamulaştırmayı protesto etmişti.

Kaynak: Samsun Kent Haber

Yorumlar (5)

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.
S
SDSA

OY MOY YOK

Yanıtla
Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.
E
Erman acar

Merak etmeyin hepinizin yuvasını yapacaklar çünkü siz hakediyorsunuz..

Yanıtla
Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.
T
Tekkeköy ün yağmur un da çamurun da büyümüş

Selamünaleyküm... Çok az kaldı bu millette onların kalemini kıracak hiç şüphesiz emin olun...

Yanıtla
Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.
A
Ayten kul

Ne yaparsan yap bıldıgnı okuyorlar. Çıflıktede ablamın evı yıkıldı 183.000 TL verdıler. O fiata evmı alınır. ????????

Yanıtla
Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.
İ
İlyas Oğulluk

Kalem kırmaya Ocak söndürmeye mağdur etmeye Mazlumun garibanın ahını almaya ne kadar hevesli bir başkanmış, kendisine tavsiyem mazlumun ahı indirir şahı iyi bilsin ki Hak sillesinin sedası olmaz yiyenin de devasaı olmaz ,

Yanıtla
Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.