Samsun'da geçmiş yıllarda yapılan Uluslarası Halk Dansları Festivali uzun yıllardır yapılmıyor. Samsun'a ayrı bir hava katan ve kentin tanıtımına katkı sağlayan Uluslarası Halk Dansları Festivali, 2015 yılından beri hiç yapılmadı. Samsun Kent Hafızası ve Uluslarası Halk Dansları Festivali
Samsun'da geçmiş yıllarda 22-30 Temmuz tarihleri arasında yapılan Uluslarası Halk Dansları Festivali için kente Kuzey Osetya, KKTC, Bosna Hersek, Azerbaycan, Polonya, Meksika, Moldova, Ukrayna, Karadağ, Rusya, Macaristan, Güney Afrika, Gürcistan ve Bulgaristan ülkelerinden dansçılar gelirdi. Samsun'da geçmiş yıllarda yapılan Uluslarası Halk Dansları Festivali büyüğünden küçüğüne herkesin ilgi gösterdiği kültürel bir etkinlikti. 2015 yılında Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısının ardından iptal edildi ve bir daha da yapılmadı. Festivalin yapıldığı yıllarda Kuzey Osetya, KKTC, Bosna Hersek, Azerbaycan, Polonya, Meksika, Moldova, Ukrayna, Karadağ, Rusya, Gürcistan ve Bulgaristan ülkelerinden gelen dansçıların katılımı ile Çiftlik caddesinden festival yürüyüşü yapılır, Çiftlik caddesine de ayrı bir hava gelirdi.

Samsun'un kent hafızasında yer eden Uluslarası Halk Dansları Festivali sayesinde, yurt dışından gelen yabancı dansçılar Samsun'u anlatır Samsun'u konuşurdu. Sosyal medya platformları o yıllarda yaygın değildi. Örneğin günümüzde sosyal medyanın aktif ve etkiliği olduğu bu dönemde, Uluslarası Halk Dansları Festivali yeniden yapılmış olsa, gelen o yabancı dansçılar ve eğitmenleri Instagram'da You Tube'de, Facebook'ta, Twitter'da Samsun'dan fotoğraflar ve videolar paylaşacak. Ve Samsun'u Kuzey Osetya, KKTC, Bosna Hersek, Azerbaycan, Polonya, Meksika, Moldova, Ukrayna, Karadağ, Rusya, Gürcistan ve Bulgaristan'da o dansçılar üzerinden tanıtmış olacağız.

Samsun'un kaybolan bir değeri ve yeniden ele alınması gereken kültür turizmi enstürümanıdır Uluslarası Halk Dansları Festivali. O yüzden Samsun'u tanıtmak ve Samsun'un eskiden olduğu gibi, yüzünü güldürmek için, tozlu raflardan bu festivali alıp, kentin gündemine geri kazandırmak, mutsuzluğun çöktüğü bu kentin insanlarına iyi gelecektir.
Biraz önce kahvaltıda aklıma geldi ve eşime eskiden olan bu festivalden bahsettim. Ne kadar yobazlaştığımızı anlattımm ve araştırırken bu haberi okudum için cız etti.
Altın fındık festivali kapsamında olacak inşallah organizatör sayın Hakan solmaz yakın zamanda basın toplantısı ile duyuracak
DEVLETİN VE BELEDİYELERİN PARALARINI PEŞKEŞ ÇEKTİLER.ŞİMDİ DE HALKA TASARRUF GENELGESİ DİYORLAR.SAMSUN BŞ.BELEDİYESİ HER AY 300 MİLYON FAİZ ÖDÜYOR.İNSANLAR AÇ VE MUTSUZ. SANAT VE SOSYAL YAŞAM HAYAL OLDU.
Kültür, sosyal aktivite vs tmm ben de severim. Ama Gazze, ekonomik kriz, mülteci, işsizlik, hayat pahaliligi vs vs.... bunları da göz ardı etmemek lazım....
Kendi genclerimize harcayalim, Çanakkale Anıtkabir gezisi vs