Samsun Yurt Savunma
HaberlerGüncel

Samsun'un Alaçam ilçesinde mezarlık var mezarlığa giden yol yok

Samsun'un Alaçam ilçesinde Pelitbükü ve Karacak mahallesi sakinleri mezar yerine giden bir yol olmaması nedeniyle yıllardan beri çile çekiyor.

Samsun Kent Haber
1 dk okuma
Samsun'un Alaçam ilçesinde mezarlık var mezarlığa giden yol yok

Samsun'un Alaçam ilçesinde Pelitbükü ve Karacak mahallesi sakinlerinin ortak kullandığı mezar yerine giden yol yok.


Alaçam ilçesinde yaşanan ilginç olay yıllardan bu yana sorunun defalarca gündeme getirilmiş olmasına rağmen çözüme kavuşturulamadı. Mezar yerinin olduğu yere ulaşabilmek için Pelitbükü ve Karacak mahallesi sakinleri dereyi aşmak zorunda kalıyor. Özellikle yağmurlu havalarda taşan dereden geçmenin mümkün olmadığını belirten vatandaşlar, mezarlık alanına rahatça ulaşabilmeleri için köprü yapılmasını istiyor. 





Pelitbükü ve Karacak mahallelerine giden Yeniçağ Gazeteci muhabiri İbrahim Akkuş burada vatandaşların mezar yeri ile ilgili sorunlarını not alarak sorunun çözümü için yetkililere seslendi. Mezar yerinin iki mahalle tarafından kullanıldığını ancak mezar yerine yol olmadığı için vatandaşların buraya ulaşmakta büyük sıkıntılar yaşadığını kaydeden Akkuş, Pelitbükü ve Karacak mahallesi sakinlerinin köprü talebini dile getirdi.

Vefat eden yakınlarını ziyaret etmek için mezar yerine giden vatandaşların dereye kadar ulaşımlarının olduğunu ve dereyi yaya olarak aşarak mezarlıklara gidebildiklerini kaydeden İbrahim Akkuş, yıllardan beri aynı çileyi çeken vatandaşların sesi oldu.
Kaynak: Samsun Kent Haber

Yorumlar (0)

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Bu içerik için henüz onaylanmış yorum yok.