Samsun'un Atakum ilçesinde bulunan 898. sokakta heyelan oldu, yollarda dev yarıklar oluştu. Bölgede bulunan konutlarda oturan vatandaş ise korku ve panik içinde kalırken, ihbarlarına rağmen duruma ilgisiz kaldığını söyledikleri yetkililere tepki gösterdi.
Atakum ilçesi İstiklal mahallesi 898. sokakta bulunan binalarda oturan vatandaş günlerdin tedirginlik içinde. Atakum ilçesindeki 898. sokakta zeminde büyük kaymalar ve çatlamalar oldu. Durumu yetkililere ilettiklerini ancak günlerdir kayma ve çatlamaların olduğu sokağa kimsenin gelmediğini söyleyen sokak sakinleri, duruma adeta isyan etti.
YARIKLARIN OLUŞTUĞU SOKAKTA VATANDAŞ TEDİRGİNBölgede yapılan bir inşaat kazı çalışması sonrası, sokaklarında heyelan ile birlikte dev yarıkların oluştuğunu kaydeden sokak sakinleri, "Günlerce belediyeye konu ile ilgili bilgi vermek için uğraştık, bir muhatap bulamadık. Burada sokak kayıyor ve zeminde dev yarıklar oluştu. Binalarda oturan insanlar tedirgin. Burayla ilgilenmeleri için bir faciamı olması gerekiyor. Acilen burada inceleme yapılması gerekiyor. Ama vatandaş olarak muhatap bulamıyoruz. Belediye başkanının telefonuna mesaj attık, bize durum ile ilgileneceğini söylemesine rağmen, buraya gelen giden olmadı. Burası heyelan bölgesi ama inşaat ruhsatları veriliyor. Yapılan son inşaat kazısı sonrası bu olay yaşandı. Aileler ve çocuklar tedirgin" dedi.
Kaynak:SamsunKentHaber.com.tr
















899, sokak kaya kaya aşşağı iniyor. birileri bir şey yapsın.
milletin parasını yiyeceğiz diye heyelan bölgesini imara açanlar gereken cezayı çekmemiler.
akp nin bıraktığı bir garabet daha..yazık
ula buraları imara açan adem bektaş ve ishak taşçı..bunun hesabını vermeliler.
akp nin belediyecilik anlayışı budur. sağolsun adem bey ve ishak bey buraları imara açtıklarında buranın heyelan bölgesi olduğunu çok iyi biliyordu. o bölgenin tamamının boşaltılması gerekiyor. milletin evlerinin tanzim edilmesi gerekir. adam dişinden tırnağından arttırdı aldığı evler çöp oldu.. artık kime kitlerlerse..
He he öyledir, öyle. Atakum da 7 yıldır belediye mi var ki akpyi eleştiriyorsun. Sokaklardaki çukurları bile artık mahalleli molozlarla kendi kapatıyor. Yiyin milletin parasını, yiyin. Bir gün çatlarsınız, inşallah.
çözüm, imar planını değiştirip kat artışı yapmak. önlem almaya gerek yok. kader planı neyse o olur
parti tutmuyorum, adam da tutmuyorum. vergimin karşılığı olan hizmeti istiyorum. çalışacak aday istiyorum. bir sonraki seçimde çalışacak adama oy veriniz, mevcut belediye başkanı atakum insanini oy verdiğine bin pişman etti.
tek sorun yol yarilmasi mi? atakumun çok daha büyük problemleri var bence, ilk önce mahalledeki çöpler ve çöp kokularindan baslayabiliriz çok uzağa gitmeye dev hizmetlere gerek yok. hedef gösteriyorsun demişsin, evde çay içen babami mi hedef göstereceğim tabii ki küçükten büyüğe ihmali olanlari heder göstereceğim. partizanlik yapma, milletin yorumuna da maydanoz olma sen. kimden hesap soracağım sana soracak değilim. iktidarin da muhalefetin de ta.. umrumda değil siyaset ve siyasetçiler.
bu işin çözümü için mevcut başkanı değil, oraya imara açana hesap sorman gerekir. parti tutmuyorum diyorsun ama hedef göstermesini biliyorsun.
benim evimde belirtilen adrese yakın 892 sokak yalnız biz burada farklı 2 adet belediye başkanına da dertlerimizi anlattık yolların yarıldığını insaat yapanların pisliklerini bırakarak gittiklerini eve çıkan yolun kırater çukuru gibi olmasını şükürler olsun ki son on senedir belediyeye ihtiyaç duymadan çöp kum ve çamurla kendiğinden doluyor.Şimdi sorsan büyükşehire atakum bakıyor der Atakuma sorsan büyükşehir bakıyor der biz iki başkanada ilettik hatta başkanlar kendileri o yollarda dolaşırken söyledik yanındakilere not alın diyorlar ve sen sağ ben selamet kimse yok kendi evlerinizin yolu olsa hemen yaparsınız birde toprak kaymasını biz gördük bina istimlak duvarları tahta direklerle tutturulan bina var istiklal mahallesinde biz ölelim sizler cenazede süslü cümleler kurun
atakumlunun dediği gibi 2 sosyal tesis,hastane ve hatta okul yaparız olur bıter
Ya sokağın yakın sözde masaj salonuna ne demeli.Bütün Samsun’un dilin de tüp bitti.Koskoca Emniyet hala yakalayamadı.Emniyet illa üst üste yakalamaya çalışıyor.Kardeşim o şekilde yakalayamazsın.Çünkü özel hayatın gizliliğini de ihlal ederek bütün sokağı 4 taraftan son model kameralarla izliyorlar.Halbu ki sadece dükkan kapısınınizleme hakları var.Hamam ,sauna kırla gidiyor.En ufak bir ladik depreminde bina güüüm.İşletme sahibinin son 2 senede ki gayrimenkul artışını ve maliyeye beyannameleri kontrol edilsin.En ufak bir tutarsızlıkta bütün gayrimenkuller MASAK tarafından devlete gelir kaydedilsin.Daha ne diyelim dişimizde tüğ bitti.Artık bazıları da görmezden gelmesin da.Yeter artık
Bu sokağın batı üst tarafından geçen bulvarda da 4 ay önce inşaat çalışması sırasında heyelan ve göçük oluştu 112 acil in alt tarafındaki bulvar kenarı inşaatlarda bakılmalı hatta bi tanesi eğilmiş vaziyette sürekli satılık ilanlı balaç mahallesi ve burdakinparsellerin çok katlı yerleşime kapatılmalı afatın altındaki çok katlı binalar
İki tane sosyal tesis yaparız olur biter.