Samsun'da Chery'nin yapacağı otomobil fabrikası yatırımı merakla beklenirken, Çinli Chery'nin yatırım ile ilgili hangi aşamada olduğu da merak ediliyor. İşte Çinli Chery'nin Samsun yatırımı ile ilgili son durum.
Samsun'un Tekkeköy ilçesinde Yeni Organize Sanayi Bölgesinde otomobil fabrikası yatırımını hayata geçirmesi beklenen Chery'nin yatırım için, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) başvurusu ile ilgili harekete geçtiği gündeme geldi.Samsun'da Çinli Chery'nin otomobil fabrikası yatırımı ile ilgili süreç devam ederken, dev firmanın ÇED sürecini başlattığı öğrenildi. Chery'nin yatırım yapacağı gündeme gelen arazide, sondaj çalışmalarını tamamladığı, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına ÇED başvurusu için hazırlıklarını başlattığı bildirildi.
SAMSUN'DA FULWİN T8 MODEL ARAÇLAR ÜRETİLECEKTekkeköy ilçesindeki Yeni Organize Sanayi Bölgesinde Çinli Chery'nin otomobil fabrikası yatırımı yapacağını Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı. Bu açıklama sonrası Samsun'da Chery'nin otomobil fabrikası yatırımı yapacak olması büyük heyecan yarattı. Yatırım ile ilgili sürecin uzaması ve sessiz bir şekilde sürmesi, soru işaretleri oluştururken Çinli Chery'nin fabrika ile ilgili ÇED süreci aşamasına geçtiği kaydedildi. Gazete Gerçek'ten Haydar Öztürk'ün haberine göre Chery'nin yatırımı planladığı arazi üzerinde inşaat süreci ve sonrakı süreçte personeller için bir Çin Köyü kuracağı otomobil fabrikasında Fulwin T8 model araçların üretimini yapacağı açıklanmıştı.CHERY GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLİ OTOPARK YAPACAK
Chery'nin otomobil fabrikasını yapmaya hazırlandığı arazide bunların yanı sıra bir de güneş enerji sistemli büyük ölçekli otopark yapacağı öğrenildi. Chery yatırımında sürecin uzaması ile ilgili ise, AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, geçtiğimiz günlerde, bürokratik işlemlerin Çin'de yavaş işlemesinden kaynaklandığını açıklamıştı.

















çin köyü fabrika çed hepsi yalan geçin bunları byd de manisa diyordu alt yapısı dahi hazırlanmış ama adamlar çaydı kandırmayın insanları çinliler başka ülkelere yatırım yapmazzz
Peki chery nin bundan haberi varmı ????
Yalan Haber Bunlar,Seçime kadar bunlar söylenir icraat olmaz,Seçimde bize yine oy veril bunları yapacağız yoksa hiç göremezsiniz . ...?
Bu yalan haberler o kadar yayıldı ki chery samsunda yatırım yapmayacağı açıklamasını yaptı.
Yalaaaaan,yalan haber bunlar
yahu habere inanan birkişi yok. ne kadar acı. millet artık bu tür yalanlara inanmıyor. ülke elden gitmiş. akp-pkk-mhp ittifakı ülkeyi felakete sürüklüyor.
Kameraya bantlayıp baklava ikram edilse Çinliler hemen gelir ????
Sonuç...tarih zaman belli değil..
Bu açıklamaları neden il başkanı yapar? Vali veya büyükşehir belediye Başkanı varken.