Yeşilyurt AVM
HaberlerSamsun Haber

Samsun Üniversitesi'nin 19 Mayıs'a taşınmasında belediye başkanı haklı çıktı

Samsun Üniversitesi'nin Canik ilçesinden taşınacağını 2025 yılında söyleyen 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu haklı çıktı.

Samsun Kent Haber
1 dk okuma
Samsun Üniversitesi'nin 19 Mayıs'a taşınmasında belediye başkanı haklı çıktı

Samsun Üniversitesi'nin Canik ilçesinden 19 Mayıs ilçesi Ballıca Kampüsüne taşınacağı artık kesinleşti. Bu konuda ise 2025 yılında Samsun Üniversitesi'nin Canik ilçesinden taşınacağını 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu açıklamıştı.

Samsun'da 2025 yılında kentin tartışma konusu olan Samsun Üniversitesi'nin Canik yerleşkesinden 19 Mayıs ilçesine taşınması meselesinde, yeni gelişmeler oldu. Samsun Büyükşehir Belediye Meclisinin 12 Ekim 2026 Pazartesi günü gerçekleştirdiği toplantıda, Samsun Üniversitesi'nin Canik ilçesinden 19 Mayıs ilçesine taşınması ile ilgili iş birliği protokolü oy birliği ile gündeme alındı.

BELEDİYE BAŞKANI TOPALOĞLU AÇIKLAMIŞ REKTÖR 'TAŞINMIYORUZ' DEMİŞTİ

Samsun Üniversitesi'nin Canik ilçesinden 19 Mayıs Ballıca Kampüsüne taşınması ile ilgili ise yaşanan son gelişme, 2025 yılında yaşanan tartışmaları hatırlattı. Samsun'un 19 Mayıs ilçe Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, 2025 yılında yaptığı açıklamada, Samsun Üniversitesi'nin Canik ilçesinden 19 Mayıs ilçesine taşınacağını söylemişti. Belediye Başkanı Topaloğlu'nun bu açıklamalarına ise o dönem Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın verdiği karşılıkla, rektörün kendisi olduğunu hatırlatarak, "SAMÜ Canik Kampüsü olarak bir yere taşınmıyoruz." demişti.

Sonuç olarak Samsun Üniversitesi'nin Canik ilçesinden 19 Mayıs ilçesine taşınması meselesinde belediye başkanı Osman Topaloğlu haklı çıktı.

Kaynak: Samsun Kent Haber

Yorumlar (0)

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Bu içerik için henüz onaylanmış yorum yok.