Samsun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mahmut Aydın, Samsun Sanayici İş İnsanları Derneği üyeleri ile biraraya gelerek kentsel dönüşüm ve istihdam konusunda yapılacak olan işbirliği ile ilgili toplantı yaptı.
Samsun Sanayici ve İş İnsanları Derneği (SAMSİAD), Samsun Üniversitesi ile yürüttüğü stratejik ortaklık çalışması kapsamında toplantı gerçekleştirdi.SAMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Ferşat Eldemir ve yönetim kurulu üyeleri, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın ve akademik heyetin gerçekleştirdiği toplantıda, Samsun'un sanayi ve sosyal geleceği için kritik kararlar alındı.Toplantının en önemli gündem maddelerinden biri Samsun sanayisinin en büyük ihtiyacı olan nitelikli personel sorunu oldu. SAMSİAD Başkanı Süleyman Ferşat Eldemir, meslek itibarlarının yeniden kazandırılması yoluyla ara eleman ihtiyacına kalıcı çözümler üretilmesi konusunda Samsun Üniversitesi ile ortak hareket edeceklerini belirtti. Eldemir, "Gençlerimize mesleki eğitimin değerini ve sahadaki gücünü doğru anlatarak, sanayimizin nitelikli insan kaynağı sorununu akademiyle el ele vererek çözeceğiz" dedi.

Toplantıda sadece sanayi değil, şehrin sosyal dokusu da ele alındı. Samsun’un geleceği için kentsel dönüşüm projelerinde akademik danışmanlık süreçlerinden, üniversite öğrencilerine yönelik mentörlük programlarına kadar geniş bir yelpazede iş birlikleri oluşturuldu.SAMSİAD Başkanı Eldemir, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın’ın kente kattığı vizyona dikkati çekerek "Sayın Rektörümüzün vizyoner çalışmaları ve ekibinin sanayi ile kurduğu güçlü bağ, Samsun’un her yönüyle kalkınması için büyük bir kazançtır. Şehrimizin sorunlarına akademik ve pratik çözümlerle yaklaşan Rektörümüze ve ekibine SAMSİAD olarak şükranlarımızı sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Toplantıya Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Adem Soruç ve Prof. Dr. Ali Bilgin, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Cumhur Türk, Araştırma Koordinatörü Doç. Dr. Mustafa Yusuf Yazıcı, Kariyer Geliştirme ve Planlama Merkezi Müdürü Dr. Engin Baytürk ve Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Öğretim Görevlisi Müberra Genç katıldı. SAMSİAD adına ise Başkan Süleyman Ferşat Eldemir, dernek Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Akif Koçak, Faruk Karpuz, Halil Yalgın, Barış Güven, Buğra Çolak, Seda Baydoğan Kaya, Köksal Ersayın ve Sinan Alaçamlı eşlik etti.
Körler sağırlar birbirini ağırlar.