Samsunspor A.Ş. Başkan Vekili Veysel Bilen, Samsunspor'un transfer yasağının ne zaman sona ereceği ile birlikte Şubat ayında transfer yapılacağı yönündeki iddialar ve oynananacak Fenerbahçe maçı ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Samsunspor'un Fenerbahçe ile yapacağı maç ile ilgili değerlendirme yapanSamsunspor A.Ş. Başkan Vekili Veysel Bilen, "Fenerbahçe maçında göreceksiniz ki, sahada mücadele eden, Atatürk’lü armayı terinin son damlasına kadar temsil edecek, karakterli oyuncu grubumuzla kazanmak için sahaya çıkacağız. Tek düşüncemiz bu. Başkanımızdan masörümüze, hocamızdan teknik ekipteki diğer kardeşlerimize kadar hepimizin görüşü bu maçı nasıl kazanırız diye. Bu maçı kazanmanın sadece bir maç kazanmak olmadığını biliyoruz. O zaman Samsunspor’u Türk futbol kamuoyunun gündemine farklı taşıyacağımıza inanıyoruz. O haftanın, belki o ayın, hatta sezonun konuşulacak maçlarından biri olacağına inanıyoruz. Öyle de olmasını temenni ediyoruz. Bu nedenle bu maça taraftarlarımızın yoğun ilgisini görüyoruz." dedi.

Samsunspor A.Ş. Başkan Vekili Veysel Bilen, açıklamasında ayrıca transfer yasaklarının olması ve Şubat ayında transfer yapılacağına yönelik gündeme gelen iddialar için de şunları dile getirdi:
"Başkanımızın demeçlerini bazen ya bir manşet atarak ya da konuşmalarının içinden bir bölümünden cımbızla bir şeyler çekerek farklı bir gündem yaratılmak isteniyor. Bu konuda da yine başkanımızın izniyle bir şeyler söylemem gerektiğine inanıyorum. Birincisi, bizim net bir şekilde bu sezon için transfer yasağımız var. Ara transfer döneminde de transfer yapmak gibi bir pozisyonumuz yok. Bizim tahtamız bu sezon bittiği zaman, 2025-2026 sezonu için açılacak. Burada mutabık olalım. Şimdi manşet Şubat’ta transferi yapacağız şeklinde. Ancak söylemle manşet hiç örtüşmüyor ve hakikatle de bağdaşmıyor. Hem Temmuz’a kadar transfer yasağımız var hem de Şubat ayında transfer yapacağız. Buradaki söylenmek istenen ya da ifade edilen, bizim Ocak sonu yani Şubat başına kadar herhangi bir çalışmamızın, herhangi bir transfer çalışmamızın söz konusu olmayacağıdır. Bütün Avrupa ülkelerinde ve Dünyada şöyledir: O sezonla ilgili ara transfer döneminin bitmesiyle yeni sezon kadro yapılanması için takımlar çalışmalara başlar. Başkanımızın da net ifadesi, bu doğrultuda ara transfer dönemi bittikten sonra yeni sezon takım yapılanması ile ilgili olarak ön çalışmalara başlanacaktır."