Samsun'da Samsunspor kafilesinin 20 Ocak 1989 yılında Malatya deplasmanına giderken Havza yakınlarında geçirdikleri trafik kazasında, hayatını kaybeden futbol şehitleri acı olayın 37'inci yılında, Asri ve Kıranköy Mezarlığında düzenlenen tören ile anıldı.
Samsunspor kafilesini taşıyan otobüsün 20 Ocak 1989 yılında geçirdiği trafik kazasında, Nuri Asan, Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomiç ve otobüs şoförü Asım Özkan hayatını kaybetmişti. Acı olayın üzerinden geçen 37 yıla rağmen futbol şehitleri unutulmazken, Samsunspor Kulübü 20 Ocak kazasının yıldönümü nedeniyle anma töreni düzenlendi.

20 Ocak 1989'da Malatyaspor ile deplasmanda oynanacak maç için yola çıkan Samsunspor kafilesini taşıyan otobüsün, Havza ilçesinde bir kamyonla çarpışması sonucu dönemin Teknik Direktörü Nuri Asan, futbolculardan Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomiç ve otobüs şoförü Asım Özkan hayatını kaybetmiş, takım kaptanı Emin Kar da felç kalmıştı. Samsunspor renklerine siyahın eklendiği gün olarak bilinen 20 Ocak 1989 yılı kazası bu yıl 37'inci yılında tören ile anıldı.

Samsun'da Asri ve Kıranköy Mezarlığında yapılan törende Teknik Direktör Nuri Asan’ın mezarı başına çelenk koyuldu ve dua edildi. Aynı kazada felç kalan ve 2021 yılında vefat eden Samsunspor’un efsane futbolcusu ve eski başkanı Emin Kar da kabri başında dualarla anıldı.