Yeniden Refah Partisi(YRP) Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, Vezirköprü İlçe Başkanı Fatih Koç'un polis ve bekçiler tarafından gözaltına alınması olayı ile ilgili gündeme getirilen 'Polislerin üzerine araç sürüldüğü' iddiasının algı operasyonu olduğunu ve bu bilginin yalan olduğunu açıkladı.
Suat Kılıç, Samsun'un Vezirköprü ilçesinde 18 Mayıs akşamı polisler ve bekçiler tarafından gözaltına alınma anlarına ait video görüntüsünün gündeme gelmesinin ardından yaptığı açıklamada, polis ve bekçilerin ilçe başkanına orantısız güç kullandığını belirterek, "19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kimseye zehir olmasın, Polis Teşkilatımız yıpranmasın diye gösterdiğimiz sükunet ve suhulet, maksatlı haberlerin yayılmasıyla anlamsız kalmış, bu açıklamanın yapılması zorunluluk kazanmıştır. Algı operasyonu çerçevesinde polislerin üzerine araç sürüldüğü iddiası tamamen asılsıdır ve yalandır.Yeniden Refah Partisi Samsun Vezirköprü İlçe Başkanımız Fatih Koç, 18 Mayıs gecesi evinin bulunduğu sokakta, polislerle bir tartışma yaşamış akabinde gözaltına alınmıştır. İlçe Başkanımız polise mukavemet göstermemiş, hakaret etmemiştir. Çarpıtılmaya çalışılan hakikati gün gibi ortaya çıkaran deliller ve tanıklar mevcuttur. Bu babta; hadisenin, bir vatandaşımız tarafından baştan sona çekilen 8,5 dakikalık video kaydı, Savcılık, Valilik ve Emniyet Müdürlüğü dahil ilgili makamlara teslim edilmiştir." dedi.Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, Vezirköprü İlçe Başkanı Fatih Koç'un gözaltına alınması olayına ilişkin açıklamasında şunları dile getirdi:
"8-10 polis ve gece bekçisi hep birlikte, orantısız güç kullanmış, hakaretler eşliğinde ters kelepçe takılan ilçe başkanımız yere yatırılmış, 6-7 polis ve bekçi üzerine çullanmış, gırtlağına basılmış, kafası tekrar tekrar kaldırıma vurularak darp edilmiştir. Hakaret ve tehditlere polis merkezinde de devam edilmiştir. Ayrıca, sokaktaki şiddeti cep telefonuyla kaydeden vatandaşın evine gece yarısı gidilmiş, çekimin silinmesi için vatandaşımız tehdit edilmiştir. İlçe başkanımız geceyi gözaltında geçirmiş, Vezirköprü Devlet Hastanesi’nden aldığı darp raporu ile orantısız güç kullanan, hakaret ve tehditler yağdıran kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunmuştur. Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan adli, Samsun Valiliği tarafından başlatılan İDARİ tahkikatın sonuna kadar takipçisiyiz. Gece yarısı şehir ortasında yaşanan bu zorbalığın, yapanların yanına kâr kalmasına göz yummayacağımız gibi; yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali yürütülen algı operasyonunun da seyircisi olmayacağız. Temennimiz, bu zorbalığın, ilgili kamu birimleri tarafından örtbas edilmeye çalışılmaması, kamu gücü kullanan zorbaların kanun önüne çıkarılmasıdır. Devlet, hukuk varsa vardır! Hukuku ve Devleti koruması gerekenler, kuşkusuz, öncelikle, mülkî ve idarî amirlerdir. Yalın gerçeği kamuoyunun takdirlerine saygıyla sunuyorum."
akp yrp saadet bunlar hep aynı tavanın balığı aynı siyasi doktrinden gelen kardeş partiler hepsi siyasal islamcı ve hepsinin aklında şeriat var bırakalım birbirlerini imha etsinler TÜRK düşmanı arap seviciler
ülke akp-pkk ve ufak ortak mhp kolaisyonuna karşı gelen herkesi göz altına alacak gibi.