04 Aralık 2021 Cumartesi

SAMSUN'DA 3'ÜNCÜ YÖRESEL OT YEMEKLERİ FESTİVALİ BAŞLADI

Samsun'da 3'üncü Yöresel Ot Yemekleri Festivali başladı

Samsun'da 3'üncü Yöresel Ot Yemekleri Festivali başladı. Samsun'da bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Samsun Yöresel Ot Yemekleri̇ Festivali Bafra'nın Sürmeli köyünde başladı.

17 Mayıs 2017 Çarşamba 20:45 SAMSUN HABER
Samsun Büyükşehir Belediyesi, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı, Samsun Turizmciler Derneği ve Samsun Turizm Altyapı Birliği'nce gerçekleştirilen 3'üncü Samsun Yöresel Ot Yemekleri̇ Festivali, başladı.


Samsun Turizmciler Derneği Başkanı Dilek Genç, Bafra'nın Sürmeli köyünde düzenlenen festivalde, 5 gün sürecek festivalin 21 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek Ayvacık gezisi ile son bulacağını söyledi.






Festivalin ilk gününde "Doğada fotoğraf çekme teknikleri ve en çok çeşit yenilebilir ot toplama yarışması" yapılacağını belirten Genç, "Dünyada yenilebilen otların yüzde 15'i Türkiye'de, Türkiye'deki yenilebilir otların yüzde 70'i ise Samsun'da. Bu da bin 883 ot türü demek. Bugün Sürmeli köyünde yenilebilir ot çeşitlerini araştıracağız." dedi.

Genç, yarın Yörükler köyünde yenilebilir ot çeşitlerini araştırıp dereceye girenlere ödüllerinin verileceğini kaydetti.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

SONRAKİ HABER

Samsun Piazza AVM'de Halk Oyunları Festivali büyük ilgi gördü

Samsun Piazza AVM'de Halk Oyunları Festivali büyük ilgi gördü