Samsun'un Bafra ilçesinde Ramazan Bayramının birinci günü Çetinkaya mahallesinde bulunan villası kalaşnikof silahlarla taranan Çetinkaya eski Belediye Başkanı Hadi Sezer yaşanan olay ile ilgili ilk kez konuştu.
Samsun'un Bafra ilçesinde FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan ancak daha sonra tahliye olan Çetinkaya eski Belediye Başkanı Hadi Sezer, Çetinkaya mahallesinde bulunan villasının kalaşnikof silahlarla taranması olayı ile ilgili açıklamalarda bulundu.
BRT Haber'e villasına yapılan silahlı saldırı olayı ile ilgili sorularını yanıtlayan Hadi Sezer, FETÖ itirafçısı olduğu yönünde ki iddialara da açıklık getirdi. Ramazan Bayramının 1'inci günü yaşanan olay sonrası Hadi Sezer'in FETÖ davası nedeni ile hedef alındığı iddiaları gündeme gelmişti.

Villasına yapılan kalaşnikoflu saldırı ile ilgili konuşan Hadi Sezer, BRT Haber'in sorularına verdiği cevapta şunları dile getirdi.
Brt Haber: Olayla ilgili bir gelişme var mı?
Hadi Sezer: Şuanda olayla ilgili herhangi bir gelişme yok. Bekliyoruz.
Brt Haber: Şüphelendiğiniz kimse varmı, evinizin kurşunladığını size kim söyledi?
Hadi Sezer: Kurşunlandığını kimse söylemedi. Bayram günü saat 10.30'da evime geldiğimde öğrendim ve jandarmayı ben çağırdım. Şüphelendiğim kimse yok, ne diyim ben şimdi gözümle görmedim. Benim param yok, para alacağım yok, vereceğim yok, düşmanlığım yok, ben adamları görmedikten sonra şu yaptı deyip iftara atamam. Devlet araştırıyor. Takipdeyiz.
Brt Haber: Kurşunlanmanın FETÖ ile ilgisi olabilir mi çünkü mahkemede isim verdiğinizi söylüyorlar?
Hadi Sezer: Hiç alakası yok, ağır ceza mahkemesi orada, merak eden gidip bakabilir. Benim ne itirafçılığım var ne de kimseye isim verdim. Ben 24 yıldır siyasetin içinde bir adamım sadece bir emekli maaşım var başka hiç bir yatırımım yok.
Brt Haber: Bu yapılan saldırı suikast miydi yoksa gözdağı mıydı?
Hadi Sezer: Evin boş olduğunu, oturmadığımı bilen biri, evin kamerasının olduğunu bilen birisi. Kurşun zaten uzaktan atılmış takriben 200 metreden, onun haricinde bilemiyorum. Allah'tan başka kimseden korkum yok ben kimseye yanlış yapmadım. Evim biraz tenha yerde olduğundan dolayı şahsın kaçması kolay olmuştur. Saldırıda kalaşnikof mermi atılması dikkat çekti, atan insanlar evin boş olduğunu yüzde yüz bilen insanlar.
Brt Haber: Önümüzde bir mahkemeniz var acaba o mahkeme için bir gözdağı olabilir mi?
Hadi Sezer: Mahkemeye gözdağını kim verecek. Ben davet edilen kermeslere ve açılışlara katıldım. Benim katıldığım tüm etkinliklerde siyasilerde vardı. Yani benim tanıdığım insanları zaten devlet hepsini tanıyor. Ben kimsenin ismini vermedim çünkü bilmiyorum o yüzden hiç korkum yok.
Brt Haber: Belediye Başkanlığınızın döneminden kalan bir hesaplaşma olabilir mi? İhale ya da alım satımlarda.
Hadi Sezer: Biz belediye olarak öyle ihale falan yapmadık ki. Devletten gelen para Çetinkaya Belediyesinde çalışan işçinin parasını bile ödemiyordu. Biz burada hizmetleri Allah'a şükür olsun eşin dostun sayesinde yaptık nasıl şeylerle uğraştığımızı bir Allah biliyor birde biz biliyoruz. Çetinkaya da toprak reformu oldu eğer isteseydim yerlerimin hepsini asfalt kenarına getirirdim. Ama ben getirmedim dedikodu olmasın diye, benim mezarlığım burada olacak dedim ve kendi yerime taşıdım.
Brt Haber: Şahıs sizin bayram sabahı mezarlığa ziyarete geleceğinizi tahmin etmiş olabilir mi?
Hadi Sezer: Ben Arife günü mezarlığa geldim beni niye beklesinki yapılan olayın saati belli gece 01 ile 02 arası mezarlık ziyareti ise 05.30 da onla alakası yok.















