Samsun'da şiddetli hissedilen Amasya'nın Taşova ilçe merkezli deprem ile ilgili ise vatandaş, yeni bir deprem olup olmayağını merak ediyor. Naci Görür ve Osman Bektaş açıklama yaptı.
Amasya'nın Taşova ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki deprem Samsun'u sallarken, 13 Nisan Pazar günü akşam saatlerinde yaşanan deprem ve sallantı Samsun'da büyük paniğe neden oldu.
Ünlü yer bilimci Prof.Dr. Naci Görür, Amasya'nın Taşova ilçe merkezli deprem ile ilgili açıklama yaptı. Naci Görür, Amasya'da yeni bir deprem beklentisi olanları rahatlatan bir açıklama yaparak, "Destek-Tasovasi, Amasya’da 4,7 buyukugunde deprem oldu. Deprem KAF’in ana kolu uzerinde. Endise edilecek birsey yok çünkü bu kesimde daha once eneji buyuk olcude bosaldi. Daha buyuk bir deprem olmayacaktir. Lokal bir olay. Sevgiyle" dedi.

Jeloji Mühendisi Prof.Dr. Osman Bektaş'ta Amasya'da meydana gelen deprem ile ilgili açıklama yaparak, "Kuzey Anadolu Fayının 1943 yılında M 7 + depremini ürettiği Destek Segmentinde gelişmiştir. Fay segmenti günümüzde kilitli olmayıp 7-8 km derinliğe kadar sürüklendiğinden (creep) Orta büyüklükte deprem üretmesi doğaldır." diye konuştu.Samsun'da hissedilen deprem ile ilgili Kavak ilçesinden bazı vatandaşların kendisine yazdığı 'Kavak ilçesinde depremi şiddetli hissettik, yeni bir deprem olur mu?" şeklinde ki sorularına da yanıt veren Prof.Dr. Bektaş, 'Hayır' yanıtını verdi.
Kaynak:SamsunKentHaber.com.tr