Samsun Kent Haber köşe yazarı Temel Armutçu, kent meseleleri ve sorunlarının çözümüne yönelik yazdığı köşe yazılarına yapılan'Konunun uzmanı mısınız, her şeye muhalefet ediyorsunuz?' şeklindeki yorumları ele aldığı yeni köşe yazısında "Bizim görevimiz gerçekleri yansıtmak, Samsun'da sorunların önüne geçilmesine vesile olmaktır. Bunu yaparken alnımız ak, niyetimiz samimidir" dedi.
Her yaptığımız haberin ve yazdığımız köşe yazısının altına yazılan yorumlar, bize bir kez daha gösteriyor ki, çoğu zaman yazının bütününden çok, yalnızca başlığına bakılarak hüküm veriliyor. Oysa bir haberi yahut köşe yazısını anlamak için, başlığa değil tamamına göz gezdirmek; yazarın niyetini, dayanaklarını ve işaret ettiği meseleyi kavramak gerekir.
Samsunu’muzun her ilçesi, beldesi, köyü veya semtindeki sıkıntıları duyurmak bizim için meslek değil, vicdani bir görevdir. Bir sorun varsa onu görmezden gelmek yerine, ilgili makamlara ve kamuoyuna aktarmak sorumluluğumuzdur. Bu çabada asla bir kişi, kurum veya işletmeyi hedef almıyoruz; gayemiz yalnızca insana hizmet etmek, Rabbimizin rızasına yaklaşmaktır.
Gün gelir yetimin hakkını savunur, gün gelir işçinin alın terini, gün gelir esnafın, gün gelir iş adamının, yanlış ekonomik yaptırımlarla darboğaza düşürülmesine karşı koyar, gün gelir çiftçi ve köylünün düştüğü zorluğa itiraz eder, gün gelir muhalefetin, gün gelir iktidarın doğrularına destek olur, yanlışlarına karşı çıkarız. Gün gelir Samsunsporumuzun heyecanı ve hüznüne ortak oluruz. Bunları yaparken de asla etikete, ünvana veya bizi etkileyecek ya da yönlendirecek değerlere göre hareket etmeyiz. Yani biz rüzgar gülü gibi, esintiye göre yön değiştirmeyiz. Sadece doğru bildiğimizi, doğru bilgi sahipleriyle destekleyip hak rızası için paylaşırız.
Bazen 'Konunun uzmanı mısınız?' ya da 'Her şeye muhalefet ediyorsunuz' gibi sözler işitiyoruz. Oysa biz, haberlerimizi ve köşe yazılarımızı asılsız iddialara değil, ihbarcıların beyanına ve yerinde yapılan tespitlere dayandırıyor, mümkün olduğunca istisnasız her konunun uzman görüşüne başvuruyoruz. Yani işimizi delille, gözlemle ve sahadan gelen seslerle bir ekip şuuruyla istişareyle yapıyoruz.
Şunu da açıkça ifade etmek isterim! Biz bu uğraştan maddi hiçbir kazanç sağlamıyoruz. Tek kazancımız, bir sorunu görünür kılıp, önlem alınmasına vesile olmak, bir kişinin bile hayatına değebilmektir. Diploma ya da etiket üzerinden yapılan küçümseyici sözlere de cevabım şudur!
Diplomalarım vardır ve hilesiz olarak gerçekten alınmıştır! Ama ben bugüne kadar ne bir etiketle iş gördüm, ne de bir unvana sığındım. Onlar odam da duvarda asılıdır! Ben ise sahada, halkın arasında, sorunların tam merkezinde aklım ve vicdanım gölgesinde kalemimi taşırım.
Elbette herkesin bizim gibi düşünmesi mümkün değildir. Olumsuz yorumlar da olacaktır. Ancak beklentimiz tek bir şeydir! Haberin ya da köşe yazısının tamamının okunması, meselenin özü üzerine duyarlılıkla yaklaşılması ve hakaret dilinden uzak durulmasıdır. Çünkü hakarete, kişiselleştirmeye başvurulduğunda ne habere, ne kamuoyuna, ne de sorunların çözümüne bir katkı sunulmuş olur.
Bizim görevimiz gerçekleri yansıtmak, sorunların önüne geçilmesine vesile olmaktır. Bunu yaparken alnımız ak, niyetimiz samimidir.
Saygıyla arz ederim.










































Bravo armutcu ailesi
Anlayana sivrisinek saz. Herkes duymak istediğine sevdalı malesef. İlkeli gazetecilik hiçbir yerden etkilenmeden doğruyu ortaya koymak adına; gerekirse, en yakınını dahi eleştirmeyi gerektirir. Takip ettiğim kadarıyla bunu yapabilen ender kalemlerdensiniz. Takmayın kafanızı derim. Meyve veren ağaç taşlanır.
temel bey yazılarınızı severek okuyoruz. amerika devlet başkanı sarıoğlan trumpın erdoğa verdiği meşruiyet için ne düşünüyorsunuz? hakan fidanın "yerli ve milli diyerek yaptık dediği ve hepsinin bir yalan olduğu ortada olan" kaan uçağının üretilmeyeceğinini açıklaması için ne yazarsınız? karadenizde 1 trilyon dolarlık bulduğumuz gaz vardı ama ne hikmetse 2045 de kadar amerikadan gaz alacağız bu konuda fikriniz nedir? ülkedeki diğer sorunalrdan bahsetmedim bile..saygılar.
Allah razı olsun Başkanım