Samsun nihayet beklediği beyaz örtüye kavuştu! Uzun bir aradan sonra kar, tüm zerafetiyle şehir merkezimizi sardı. Öyle ki, yollarımız adeta birer beyaz cennete dönüştü.
Sayın Valimiz, bu muhteşem doğa olayının tadını çocuklar ve biz veliler için, kazasız belasız doyasıya çıkarmamız adına cuma, pazartesi ve salı günlerini tatil ilan etti. Ben bu konuda hassaten Sayın Valime Teşekkür ederim. Bu kar tufanında tatil belki de son yılların en önemli kararıydı..!
Ama asıl takdir etmemiz gereken şehir merkezindeki belediyelerin sanatsal bir anlayışla karı olduğu gibi rahatsızlık vermeden bırakmalarıydı. Ne gereği var ki yolları açmanın? Neticede, Allah’ın verdiği bu fırsatı değerlendirmek yerine, deniz suyu gibi, yolları küreyip, hizmet vermek gibi zahmetli işler peşinde koşmak yersiz olurdu. Madem kar yağdı, bırakın öyle kalsın, değil mi?
Araçlarımızı kapı önlerinde bağlı, tatilin tadını çıkarırken, karın verdiği huzurla içimizi ısıttık. Çocuklarımızın yüzlerindeki o mutluluğu görmek, karın getirdiği tüm zorlukları unutturdu. Kendi kendimize bu doğal güzellik karşısında büyülenmişken, belediyenin de bu sanatsal donmuşluk anlayışına iştirak etmesi doğrusu takdire şayan.
Alt belediyeler ve büyükşehir, bu tatil havasına bizlerle birlikte katıldı. Şehirdeki bu müthiş tatil atmosferi; yolları bile kimse bozmadan, karın saflığını koruyarak devam etti. Öyle ya, karı temizlemek yerine, onunla içsel bir bağ kurmak çok daha anlamlı!
Sonuç olarak, hepimiz bu süreçten bir hayli memnun kaldık. Karla dolu yollarımızda adeta bir doğa yürüyüşüne çıkarken, araçlarımızı kullanmayı bırakmanın verdiği o eski günlerin nostaljisini yaşadık. Şikayetsiz, mutluluk dolu bir tatil geçirdik. Samsun’un karla buluştuğu bu kısa ama güzel dönemi unutulmaz bir anı olarak saklayacağız.
Vallahi arkadaşlar eleştiri yaparken bile tebessüm ettirdi; bu Allah vergisi doğal güzellik bana...










































Değerli okurlar, bu yazıda uzun zamandır yaşanmamış bu doğal güzellik sürecinde Vali Bey aldığı kararlarla takdir edilmis, belediye ise yetersiz hizmetiyle tatlı bir dil ile eleştirilmiştir.. Yazılanları sadece okumak değil , yorumlamak da önemlidir :) Saygılar ...
tatıl kararının bu kadar onemlı olduğu baska bır yazı var mı peki(!)
Tatil yapmak çok önemli demek pes(!).yarın her yer buz ve hala karar yoksa bunu yazın derim
Yazar burada, Hem doğal güzelliklerin teknoloji kullanılarak heba edilmemiş olmasına hemde Belediyelerin ekonomik sıkıntıya sokulmayişini nükteli sözlerle anlatmiş olabilir Fakat ne hikmetse Evine ekmek götürme derdinde olup ,bir gün çalişamazsa evinin kirasını ödemeye zorlanacak olan insanların bu anlatıma gülemediklerini düşünüyorum. Vali beyin tatil kararı ise bence de yerinde olmuş ve yine kamuya ve özellikle belediyelere zorunlu yük getirmemiş olmasına tesekkür ediyoruz.
Bu mu önemli anlamadım.asli görev ayrıca.carsamba buz her yer