Samsun Kent Haber köşe yazarı Hüseyin Kırk, Türkiye'nin Dünya Kupası maçlarına katılacak olması ile ilgili yazdığı köşe yazısında, Dünya Kupası maçlarının Türkiye için iyi bir tanıtım fırsatı olacağını belirterek, Türk kahvaltısı temalı tanıtım filmi çekilmesi önerisinde bulundu.
Dünya Kupası maçları Türkiye ve Türk kahvaltısı
Dünya Kupası heyecanı ve Türkiye’nin dünyaya açılan sofrası Amerika ve Meksika’da düzenlenecek Dünya Kupası grup elemeleri, yalnızca futbolseverler için değil, ülkelerin kendilerini dünyaya anlatmaları açısından da büyük bir fırsat sunuyor.
Dünya futbolunun en büyükleri, aynı sahada buluşurken, bizler için bu heyecan sadece bir spor organizasyonu olmanın çok ötesine geçiyor.
Çünkü söz konusu olan Türkiye ise, futbol yalnızca doksan dakikalık bir mücadele değildir; aynı zamanda milli birlik, gurur, kültür ve misafirperverliğin de sahaya yansıyan yüzüdür.
Türk Milli Takımı’nın bu büyük organizasyonda yer alacak olması, hepimiz için ayrı bir heyecan kaynağıdır. Ay-yıldızlı formamızın dünyanın en büyük sahnesinde boy göstermesi, milyonlarca insanın gözünü ülkemize çevirecektir. İşte tam da bu noktada, Türkiye’nin kendisini dünyaya anlatacağı, güçlü bir tanıtım filmi fikri son derece kıymetlidir.
Özellikle maçların saat farkı nedeniyle sabah saatlerinde izlenecek olması, bize eşsiz bir kültürel fırsat sunmaktadır.
Türk kültürünün en güçlü simgelerinden biri, hiç şüphesiz kahvaltıdır. Dünyanın birçok ülkesinde, kahvaltı hızlı tüketilen basit bir öğün olarak görülürken, Türkiye’de kahvaltı adeta bir yaşam kültürüdür.
İnce belli bardakta demlenmiş çay, köy ekmeği, doğal tereyağı, bal-kaymak, çeşit çeşit peynirler, zeytin, domates, salatalık, menemen, sıcak börekler ve simit!
İşte bu serpme Türk köy kahvaltısı, yalnızca bir masa değil; Türkiye’nin sıcaklığını, bereketini ve misafirperverliğini anlatan en güçlü görseldir.
Dünya Kupası sabah heyecanını böylesine zengin bir sofrayla birleştirmek, ülkemizin tanıtımı açısından, son derece stratejik bir adımdır.
Bir yanda ekranlarda dünyanın en büyük futbol yıldızları mücadele ederken, diğer yanda Türkiye’nin eşsiz kahvaltı kültürü, tüm dünyaya sunulabilir. Bu görüntü, sadece futbolu değil; Türkiye’de yaşamın sıcaklığını, aile bağlarını ve misafir ağırlama geleneğini de yansıtacaktır. Türkiye, yalnızca izleyen bir ülke değil, dünyayı ağırlayan bir merkezdir.
İstanbul başta olmak üzere ülkemiz, Dünya Kupası döneminde özellikle Körfez ülkeleri ve uluslararası turistler için sabah maç yayınları, özel kahvaltı organizasyonları ve tematik etkinliklerle, önemli bir çekim noktası olabilir.
Bu nedenle hazırlanacak filmde, ön plana çıkarılması gereken ana tema şudur:
Dünya kupası heyecanı Türk sofrasında yaşanır.
Milli takımımız sahada ülkemizi temsil ederken, bizler de kültürümüzü, mutfağımızı ve misafirperverliğimizi dünyaya tanıtmalıyız.
Bugün futbol, yalnızca bir spor değil; aynı zamanda tanıtım, turizm ve ülke markası açısından da büyük bir güçtür. Bu büyük sahnede bizim çocuklar ter dökerken, Türkiye de sofralarıyla gönülleri fethedecektir.
Ve bu yüzden hep birlikte aynı duyguyu taşıyoruz:
Teşekkürler bizim çocuklar.








































